Καραμανλής: «Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει»

«Ως Μακεδόνας, δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας» δήλωσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει». Αυτό δήλωσε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την έκθεση Μακ Ντούγκαλ για την οποία υπογράμμισε ότι «οι μηχανισμοί που αποβλέπουν στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οφείλουν να έχουν ως τελικό σκοπό την ενίσχυση της αρμονικής συνύπαρξης των πολιτών» και ότι «δεν μπορεί να μετατρέπονται σε όχημα για εκείνους που συνειδητά επιχειρούν την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο διακρατικών σχέσεων».

«Δεν μπορεί», συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «να γίνονται εργαλείο στα χέρια εκείνων, που για ιδιοτελείς σκοπούς επιδιώκουν την καλλιέργεια εντάσεων στο εσωτερικό μιας κοινωνίας».

Τόνισε μάλιστα ότι «ματαιοπονούν, όσοι επιχειρούν να κατασκευάσουν ιστορικό παρελθόν σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υποκλέπτουν την Ιστορία άλλων».

Αυταπάτες ας μην έχει κανένας, δήλωσε ο κ. Καραμανλής: «τη δική μας Ιστορία, δεν τη χαρίζουμε σε κανένα. Ιστορία χιλιάδων ετών δεν παραχαράσσεται και δεν εκχωρείται», είπε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, επιδοκιμαζόμενος από την πλειοψηφία πρόσθεσε:

«Και να πω μια κουβέντα, ευθέως όπως τη νιώθω. Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Ως Μακεδόνας δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/03/2009_270885

Related posts:

Comments are closed.