Σκανδαλώδης υπόθεση απαγωγής αποτελεί πιθανή ωρολογιακή βόμβα για τους Σκοπιανούς!!!

Μια σκανδαλώδης υπόθεση απαγωγής που είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια και εμπλέκονται Σκοπιανές υπηρεσίες επανέρχεται στο προσκήνιο αυτόν τον καιρό. Σύμφωνα με την κατάθεση του 43χρονου El-Masri, Γερμανού πολίτη και πατέρα 6 παιδιών, η Σκοπιανή αστυνομία τον είχε συλλάβει λανθασμένα στις 31 Δεκεμβρίου του 2003 πιστεύοντας ότι κυκλοφορεί με ψεύτικο Γερμανικό διαβατήριο. Κρατήθηκε για περισσότερο απο 3 εβδομάδες σε απομόνωση και στην συνέχεια παραδόθηκε απο τους Σκοπιανούς στην CIA όπου σύμφωνα με την κατάθεση του, χτυπήθηκε άσχημα, γελοιοποιήθηκε, του εκαναν ενέσεις με ναρκωτικλα και δεμένο τον πήγαν στο Αφγανιστάν, όπου παρέμεινε φυλακισμένος για περισσότερο απο 4 μήνες.

Η ιστορία του El-Masri έγινε αργότερα ευρύτατα γνωστή όταν απελευθερώθηκε, όπως και οι μηνύσεις του εναντίον όλων όσων συνετέλεσαν στην απαγωγή και στον εξευτελισμό του, κυρίως της CIA και του τότε αρχηγού της Τένετ.

Σε χτεσινό άρθρο της, η Σκοπιανή Nova Makedonija αναρωτιέται αν η υπόθεση απαγωγής του El-Masri αποτελεί μια πιθανή Βόμβα για τα Σκόπια!! Άλλωστε η τραγική αυτή υπόθεση έχει αρνητικά επακόλουθα και για την ΠΓΔΜ εφόσον ο Masri κατ;a παράβαση των στοιχειωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του, ουσιαστικά κρατήθηκε παράνομα απο τους Σκοπιανούς για περισσότερο απο 3 εβδομάδες σε απομόνωση, αναίτια. Αυτήν την περίοδο εκρεμεί σχετική απόφαση απο το Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου και τα Σκόπια θα κληθούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων αν οι αποφάσεις των δικαστηρίων εμπλέκουν τα Σκόπια.

Μια πρόσφατη αναφορά των Η.Ε. αποτελεί κόλαφο για τα Σκόπια και άλλα 12 κράτη που είχαν αναμιχθεί στο μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για απαγωγές ύποπτων για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον Zvonimir Jankulovski, καθηγητή διεθνούς δικαίου και πρώην πρέσβη της ΠΓΔΜ στο συμβούλιο της Ευρώπης “Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία αλλά η υπόθεση συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό ίσως σοβαρά βλάψει την εικόνα της χώρας.” Το σίγουρο είναι ότι ως τον Ιούνιο θα έχουμε νεώτερα και οι εξελίξεις εμφανίζονται πολύ αρνητικές για τα Σκόπια!!

By Giannis

Related posts:

Comments