Τα Σκόπια αγοράζουν τεθωρακισμένα … «Βουκεφάλας»!!!!!

14.3.09
Τα Σκόπια αγοράζουν τεθωρακισμένα … «Βουκεφάλας»!!!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση των Σκοπίων ετοιμάζεται να αγοράσει έναν μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν αριθμό 200 Ουκρανικών BTR 4 τα οποία έχουν ονομαστεί … «Βουκεφάλας»!!! Το όχημα κατασκευάζεται από το Ουκρανικό Kharkiv Morozov Machine Building Design Bereau. Για την ώρα η είδηση της αγοράς δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον υπουργό Άμυνας του κρατιδίου αλλά έχει γίνει σαφές πως η συγκεκριμένη προμήθεια επίκειται.
Ο αριθμός των τεθωρακισμένων ο οποίος έχει διαρρεύσει, δηλαδή τα 200 οχήματα, κρίνεται από τον διεθνή τύπο ως υπερβολικός και περίεργος αφού οι ανάγκες για τον εξοπλισμό του Στρατού της χώρας δεν ξεπερνάνε τα 110 τεθωρακισμένα. Τα Σκόπια για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την σύγκλειση με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα απαιτείται να προμηθευτούν 30 οχήματα μέσα στο 2009 με οροφή τα 80 μέχρι το έτος 2015.
Το ερώτημα λοιπόν πως και γιατί αφού ο απαιτούμενος αριθμός είναι 80 με 110 η προμήθεια θα αφορά 200 παραμένει αναπάντητο …
Η λογική εξήγηση είναι πως αφού η προμήθεια πραγματοποιηθεί υπάρχει πιθανότητα για την εγχώρια κατασκευή του οχήματος. Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία φυσικά και έχει επηρεάσει την μικρή αυτή χώρα αρνητικά, η προσφορά εργασίας ειδικά στον τομέα της βιομηχανίας θεωρείται σημαντική επιπροσθέτως θα μπορούσε το όχημα να προσφερθεί προς εξαγωγή.
Έτσι μετά από τις ονομασίες δρόμων, σταδίων, πλατειών και κτιρίων τα Σκόπια θα αποκτήσουν και ένα στρατιωτικό όχημα το οποίο θα «δανείζεται» το όνομά του από την ελληνική ιστορία …

SOURCE: STRATEGY-GEOPOLITICS

Related posts:

Comments are closed.