Αυστραλία- Μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη

Αυστραλία- Μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη
22 Μαρτίου 2009 (11:57 UTC+2)

του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η σημερινή παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Κατά γενική ομολογία η προσέλευση συμπαροίκων ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, η συμμετοχή μεγάλη και η παρέλαση μεγαλειώδης.

H Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας, ντύθηκε στα γαλανόλευκα χθες και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της πόλης για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Στον ενωτικό εορτασμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία, εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς της ομογένειας οι εθνικοθρησκευτικές αρχές μας, μέλη της πολιτειακής και της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης και διακομματική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα.

Όλοι τους χειροκρότησαν τα νιάτα που παρέλασαν με υπερηφάνεια και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τζον Μπράμπι, στην ομιλία του ευχαρίστησε την ομογένεια για τη συγκινητική προσφορά της προς τους πυρόπληκτους της Βικτόριας αλλά και για την γενικότερη προσφορά της προς την πολιτεία.

Στο ρόλο του Ελληνισμού της διασποράς στον ξεσηκωμό του ’21 αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που έγινε σήμερα στη Μελβούρνη.

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την Αυστραλία για την συμπαράσταση της προς την Ελλάδα στα εθνικά μας θέματα (Κύπρος, Μακεδονία, Πόντος κ.α.)

Ο ομογενής σκιώδης υπουργός, Νίκος Κότσιρας, που εκπροσώπησε τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Τεντ Μπέϊλιου, αναφέρθηκε στο «ελληνικό πνεύμα» που με τον ξεσηκωμό του ’21 ενέπνευσε και άλλους λαούς να αγωνιστούν για την απελευθέρωσή τους.

Της παρέλασης είχε προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Την εντυπωσιακή παρέλαση παρακολούθησε και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην οποία μετείχαν ο (γεννημένος στη ?Μελβούρνη) βουλευτής Λευκάδας (Ν.Δ.) κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο βουλευτής Ηλείας (Ν.Δ.) κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο βουλευτής Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ) κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης και ο βουλευτής Κερκύρας (ΚΚΕ) κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Ο κ. Καμμένος μετά από πολλές επαφές με την ομογένεια της Μελβούρνης αναχωρεί σήμερα για το Σίδνεϊ όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων.

Η Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Μελβούρνη έως και την Τετάρτη και θα έχει πολυάριθμες επαφές με την ομογένεια.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε σήμερα και στο Σίδνεϊ με εντυπωσιακή εκδήλωση έξω από την Όπερα της πόλης.

SOURCE: Omogeneia.ana-mpa.gr

Related posts:

Comments are closed.