Μεγάλη εθνική επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο Εκλογικό Συνέδριο του YEPP

Το τριήμερο 2-5 Απριλίου 2009 πραγματοποιείται στη Ρώμη το 7ο Εκλογικό Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP). Στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκε το αίτημα της νεολαίας του VMR-DPMNE (νεολαία του κόμματος του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι) να καταστεί πλήρες μέλος του οργανισμού.

Τόσο στην αίτηση όσο και στο κείμενο που συνόδευε αυτή, η νεολαία των Σκοπίων ενημέρωνε τις χώρες μέλη, ότι προέρχεται από την χώρα «Μακεδονία» και όχι την ΠΓΔΜ, ως εκ τούτου η ΟΝΝΕΔ, η οποία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του YEPP, αντέδρασε άμεσα και ζήτησε τη χωρίς όρους απόρριψη της αίτησης.

Το θέμα, όπως ορίζει το καταστατικό του οργανισμού, τέθηκε σε ανοικτή ψηφοφορία το πρωί του Σαββάτου 4 Απριλίου, όπου και η αίτηση απορρίφθηκε. Κατόπιν ενστάσεως της Γερμανικής αποστολής του JUNGE UNION (νεολαία του CDU του κόμματος της Καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ) το θέμα επανετέθη σε μυστική ψηφοφορία, όπου και πάλι απορρίφθηκε η αίτηση των Σκοπιανών με μεγαλύτερη αυτή την φορά πλειοψηφία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η νεολαία του VMR θα μπορέσει να υποβάλει ξανά αίτηση μετά από δύο χρόνια.

Η ΟΝΝΕΔ στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων και με  συντονισμένες ενέργειες απέτρεψε την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να αναγνωρισθεί ως «Μακεδονία» στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ΟΝΝΕΔ πιστή στις αρχές και τις αξίες τις ενεργεί πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, μέσα δε από τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει δεν σταματά να αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Source: http://www.onned.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=412:———yepp&catid=20&Itemid=64

Related posts:

Comments are closed.