Νέα σφαλιάρα για Σκόπια – Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αλλάξει το υπάρχον δικαίωμα Βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις υποψηφίων μελών

 
Τα αρνητικά μηνύματα συνεχίζουν να καταφθάνουν στα Σκόπια σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις του νεοσύστατου κρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Χτες ήταν η σειρά της Ολλανδής πρέσβειρας στα Σκόπια, Simone Philippine να αναλάβει δράση μέσω δηλώσεων της στο Radio Free Europe. Η Ολλανδή διπλωμάτης με δηλώσεις της διέλυσε τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται τελευταία στο γειτονικό κράτος, για δήθεν αλλαγή των διατάξεων στο ΝΑΤΟ ώστε να καταφέρει η ΠΓΔΜ να γίνει μέλος, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να υποβάλλει νέο Βέτο.
 
Ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός θεμελιωμένος πάνω στην ομοφωνία των μελών και θα συνεχίσει να είναι έτσι. Δεν πραγματοποιείται κανένας σοβαρός διάλογος στο ΝΑΤΟ για αλλαγή των κανονισμών του και κανείς δεν πρέπει να το υπολογίζει. Η Ολλανδή πρέσβειρα πρόσθεσε πως προσωπικά πιστεύει το ζήτημα του ονόματος αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
 
Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αναστάτωση στα Σκόπια, ειδικά στους γνωστούς κύκλους που έντεχνα άφηναν να εννοηθεί το νέο διαφαινόμενο Βέτο της Ελλάδος σε περίπτωση μη-λύσης του ζητήματος της ονομασίας, θα μπορούσε να παρακαμπτεί με δήθεν αλλαγές των διατάξεων του ΝΑΤΟ.
By D-Mak

Related posts:

Comments