ΠΓΔΜ: Πιέσεις από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα για λύση στο όνομα

ΠΓΔΜ: Πιέσεις από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα για λύση στο όνομα

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 15:59

Πιέσεις στο εσωτερικό προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας προτίθεται να ασκήσει το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι. Αυτό μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Ράφιζ Αλίτι.

«Αναμένουμε ταχεία επίτευξη συμβιβασμού για το θέμα του ονόματος. Το DUI δεν θα επιδείξει για πολύ ακόμη ανοχή για το ζήτημα αυτό και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς για τον αλβανικό πληθυσμό είναι σημαντικό η “Μακεδονία” να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο αξιωματούχος του αλβανικού αυτού κόμματος.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το DUI, για την ώρα, δεν προσδιορίζει την προθεσμία που δίνει στο κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και δεν διευκρινίζει, σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί, εάν θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν τα μέσα ενημέρωσης, ανεπίσημα, η προθεσμία που δίνεται από το DUI για τη διευθέτηση του ζητήματος λήγει τον Σεπτέμβριο.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντνέβνικ”, που φέρει τον τίτλο “Το DUI δίνει προθεσμίες για το όνομα”, αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα για πρώτη φορά αποστέλλει δημόσια μήνυμα προς τον κυβερνητικό εταίρο VMRO-DPMNE ότι αναμένει ταχεία διευθέτηση του προβλήματος με το όνομα, αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει και δυσαρέσκεια και εκνευρισμό για τον υποβαθμισμένο ρόλο του στην κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments
Ανώνυμος says:

“σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Ράφιζ Αλίτι.

Τι να ξεκαθαρίσεις τώρα από τέτοιον άθρωπο; 🙂