Βόμβα μεγάλης ισχύος βρέθηκε στην κατοχή Σκοπιανού και Έλληνα

Βόμβα μεγάλης ισχύος βρέθηκε στην κατοχή Σκοπιανού και Έλληνα

28 Απριλίου 2009, 17:43


Μπροστά σε μία περίεργη υπόθεση βρίσκονται οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δυτικής Αττικής, όταν σε έλεγχο που έκαναν τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στο Δαφνί βρήκαν μέσα μία βόμβα μεγάλης ισχύος.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος  θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις του τζιπ, μάρκας ΚΙΑ, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας Έλληνας, 29 ετών. Σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μέσα στο πίσω κάθισμα ήταν επιμελώς κρυμμένη μία βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής, η βόμβα αποτελείτο από βραδύκαυστο, αλλά και ακαριαίο φυτίλι με πυροκροτητή, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με φιάλη προπανίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες και από τις έρευνες διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές των Σκοπίων για υπόθεση ναρκωτικών.

 

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι του Έλληνα, στο οποίο όμως δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η τοποθέτηση της βόμβας είχε σαν σκοπό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ακόμα όμως δεν έχει διαπιστωθεί ποιος θα ήταν ο στόχος. Οι αστυνομικοί μιλούν είτε για βομβιστική ενέργεια εναντίον νυκτερινού καταστήματος ή ακόμη και για τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού κατά ανθρώπινου στόχου. Από την ανάκριση προέκυψε ότι πρέπει να υπάρχουν σοβαρά προηγούμενα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ύποπτοι δεν έχουν μέχρι στιγμής κατονομάσει ούτε συνεργό, ούτε όμως και αντίπαλό τους.

Zougla.gr

Related posts:

Comments