Σκόπια: Τουρκική στήριξη στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μπασμπούγ στα Σκόπια.

«Η Τουρκία υποστηρίζει αποφασιστικά την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο μέλλον η Τουρκία θα υποστηρίξει, σε όλα τα επίπεδα, την ένταξη της ΠΓΔΜ, διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο της ΠΓΔΜ, αλλά και δικό μας πρόβλημα και εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ιλκερ Μπασμπούγ,κατά την επίσκεψη του στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα).

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφσκι, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός εταίρος της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι οι δωρεές της Τουρκίας προς τις ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ, τα προηγούμενα 18 χρόνια, ανήλθαν στα 18 εκατ. ευρώ.


Στην ατζέντα των συναντήσεων που είχε ο στρατηγός Μπασμπούγ με την στρατιωτική ηγεσία της ΠΓΔΜ βρέθηκαν οι αμυντικές μεταρρυθμίσεις της ΠΓΔΜ και του στρατού της ΠΓΔΜ, η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και οι κοινές προοπτικές στον τομέα της άμυνας. Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε στα Σκόπια, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments