Pasko Kuzman’s Resignation From the Letter to Obama by the “Macedonia Evidence” Team [17-VI-2009]

June 18, 2009 — Pasko Kuzman’s, FYROMian chief archaeologist, resignation after listening to the letter to Obama by the “Macedonia Evidence” team [ http://www.macedonia-evidence.org ]

Related posts:

Comments
grigoris says:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Παρέλαβε από τον Πέτρο Μολυβιάτη ένα συμπαγές και οργανωμένο Υπουργείο Εξωτερικών με διπλωμάτες που είχαν τουλάχιστο μία συνοχή, λόγω του κύρους και της αποστολής τους, και το έκανε βίδες, με διπλωμάτες που την ικετεύουν για ένα πόστο, ως συνταξιούχοι να επαναδιοριστούς Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων και για χάρη της παίρνουν, ομόφωνα, οποιαδήποτε απόφαση θέλει στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην υπόθεση της διαρροής του τηλεγραφήματος της Ουρουγουάης, έκανε ότι μπορούσε για να διευκολύνει την διαφυγή στο εξωτερικό του Καραβέλα. Ενώ είχε στο Διπλωματικό της Γραφείο το τηλεγράφημα για πέντε ολόκληρες μέρες, καθυστέρησε την αποστολή οδηγιών, δίνοντας σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση ήταν ύψιστης σημασίας για την κυβέρνηση. Ενώ κατηγόρησε την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για το ότι επισήμανε τις δικές της ευθύνες, η ίδια δίνοντας την υπόθεση αρχικά στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ Αριστείδη Αγαθοκλή και στη συνέχεια στον Μιχαήλ Καμπάνη, έδωσε σαφή γραμμή ότι «δεν ευθυνόταν το Γραφείο της, αλλά ο Διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης». Δεν ήταν περίεργο ότι και οι υφιστάμενοί της που διενήργησαν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Με την υπόθεση του τηλεγραφήματος της Ουρουγουάης έδωσε μια ελεεινή εικόνα ευθυνοφοβίας, αφού και οι πέτρες στο Υπουργείο Εξωτερικό έλεγαν ότι η ευθύνη ήταν προσωπικά δική της. Έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί, αντί να κατηγορεί τους υπαλλήλους της.

Οι διμερείς αναγνωρίσεις των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν σταμάτησαν, αλλά αυξήθηκαν ακόμα και από χώρες φιλικές προς την Ελλάδα (Καναδάς, Χιλή και πολλές άλλες). Δεν είναι μόνο το κυβερνητικό αεροσκάφος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που έφερε τον ομόλογό της κ. Μικλοσόσκι στην Κέρκυρα και ετοιμάζει συνάντηση μαζί του. Είναι, πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη επί δύο χρόνια τώρα μας έχει παραμυθιάσει με ισχυρισμούς ότι «ασκήσαμε βέτο στα Σκόπια και τους κατατροπώσαμε», «θα υποχωρήσουν τα Σκόπια», «κάνετε υπομονή μέχρι τις εκλογές στα Σκόπια και ο Γκρουέφσκι θα καταρρεύσει» κλπ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προετοίμασε επιμελώς τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης για να μαζέψει όλες τους αρχηγούς κρατών και να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, αποσιωπώντας από τις εκπομπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ τη συμβολή της μακαρίτισσας Μελίνας Μερκούρη. Τελικά δεν ήρθαν αρχηγοί κρατών, ήρθε μόνο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δεν ήρθε επειδή έτυχε και είχε πονοκέφαλο (υποσχέθηκε ότι όταν γίνει καλά θα έρθει για να του κάνει ξενάγηση στο Μουσείο ο φίλος του ο Κώστας Καραμανλής).

Η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ έφερε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ντόρας Μπακογιάννη ένα κλίμα εφησυχασμού. «Τώρα θα επικρατήσουν οι φιλελληνικές θέσεις» έλεγαν οι Διευθυντές της. Και η Ντόρα κοιμόταν. Απαντούσε στο ειδικό παραθυράκι που είχε δημιουργήσει στο διαδίκτυο «Ρωτήστε τη Ντόρα – η Ντόρα σας απαντά». Και ξαφνικά έσκασε η βόμβα «Ο Ομπάμα ταξίδεψε ειδικά στην Τουρκία χωρίς να κάνει ούτε στάση στην Ελλάδα και επισημοποίησε την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας σαν περιφερειακής δύναμης».

Πως αντέδρασε η Ντόρα Μπακογιάννη; Μα όπως αντιδρά πάντα η Ντόρα Μπακογιάννη. Αρχικά δήλωσε στους επιτελείς της ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει καμία ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Μετά από μερικούς μήνες ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου να κόψει στις προαγωγές όλους όσους είχαν ακυρωτικές αποφάσεις, ώστε με τον τρόπο αυτό να τις αντικαταστήσει με πανομοιότυπες ακυρωτικές αποφάσεις, και να απασχολεί συνεχώς τη δικαιοσύνη.

Το μόνο που απασχολεί την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είναι να διαχέονται στο διαδίκτυο κείμενα και φωτογραφίες με δηλώσεις στις οποίες τονίζεται όχι το περιεχόμενο των λεγομένων της, αλλά το πρόσωπό της (όπως ήταν πριν 20 χρόνια) τα λευκά δόντια της, οι ψεύτικες διαβεβαιώσεις της, ο θρίαμβός μας επί των Σκοπίων κλπ.

Οι τεχνικοί πληροφορικής της, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα με το οποίο αν πληκτρολογήσεις τις λέξεις «Ντόρα Μπακογιάννη» εμφανίζονται χιλιάδες blogs «Ρωτήστε την Ντόρα – η Ντόρα σας απαντά»(απαντά μόνο εκεί που τη συμφέρει), http://www.dorabak.gr, βιογραφικό σημείωμα της Ντόρας, η Ντόρα φιλάει την Κοντολίζα Ράις, η Χίλαρι Κλίντον αγκαλιάζει την Ντόρα κλπ

Ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων στις συνεδριάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, συνεχίζει να μην ανοίγει το στόμα του –σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά -- όταν κρίνονται και κόβονται συνάδελφοί του επειδή έβηξαν πριν από 30 χρόνια, ενώ προάγονται ως καταλληλότεροι άλλοι που στις Πρεσβείες τους μάθαιναν από τις εφημερίδες εθνικής γεγονότα που έπρεπε να τα είχαν μάθει νωρίτερα για να ειδοποιήσουν την κυβέρνηση και συνέχιζαν τον ύπνο τους.

Δεν πέτυχε να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις για τη λαθρομετανάστευση τόσο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Άσχετα με τις ψευτιές που ανέφερε στον Ελληνικό Λαό, κανένα κείμενο δεν έκανε ρητή αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να δεχτεί ή να δέχεται στο μέλλον πίσω τους λαθρομετανάστες που μας στέλνει καθημερινά με καραβιές από τα παράλιά της. Διαβάστε τη συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Καθημερινή της 28ης Ιουνίου 2009 «Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα, όσο αρνούνται να υπογράψουν αντίστοιχες συμφωνίες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και οι άλλες χώρες της αρχικής τους προέλευσης».

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ! ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!