Τα πρώτα αποτελέσματα της εντολής του ΥΠΕΞ για «κατ’ εξαίρεση» απόδοχη των διακριτικών της ΠΓΔΜ.

Τα πρώτα αποτελέσματα της εντολής του ΥΠΕΞ για «κατ’ εξαίρεση» αποδοχή από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές των διακριτικών των Σκοπίων με την άφιξη του σκοπιανού αεροπλάνου, φάνηκαν σήμερα στις απαντήσεις που έδωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μιλοσόσκι, ο οποίος και στο παρελθόν μας έχει συνηθίσει σε “πνευματώδεις” δηλώσεις ανάλογου ύφους, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιλοσόσκι σε ερώτηση αναφορικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει την προσγείωση του σκοπιανού κυβερνητικού αεροπλάνου απάντησε ότι : “η ελευθερία του ταξιδεύειν είναι κάτι φυσιολογικό για κάθε δημοκρατική χώρα”.

Επιπλέον σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αντίδραση της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να επιτραπεί η προσγείωση σε αεροσκάφος με τα διακριτικά των Σκοπίων πρόσθεσε: “Τέτοια δήλωση δεν πρέπει να προέρχεται από εκείνους που δηλώνουν εαυτούς ως δημοκρατία. Στο κοστούμι μου αναγράφεται «Made in Macedonia», δεν νομιζω ότι θα μου ζητηθεί να το βγάλω κατά την διάρκεια της συνόδου στην Κέρκυρα”.

Με πληροφορίες από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

Related posts:

Comments