Εσωτερικές τριβές στην ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας

26-06-09

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), απέρριψε σήμερα συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, Ζόραν Γιόλεφσκι, στην οποία ο τελευταίος επρόκειτο να ενημερώσει τον αρχηγό του κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας κατά την οποία ο κ. Γιόλεφσκι προέβη σε ενημέρωση για τις συνομιλίες, που είχε τη Δευτέρα στη Γενεύη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι σήμερα, ο κ. Γιόλεφσκι θα ενημέρωνε σχετικά και τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.

Το SDSM αντί συνάντησης του κ. Τσερβένκοφσκι με τον κ.Γιόλεφσκι, ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων, στην οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρχηγούς των κομμάτων για τις θέσεις τους σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αλλά και ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA), Μέντουχ Θάτσι, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ. Γιόλεφσκι.

Ο κ. Γιόλεφσκι συναντήθηκε σήμερα μόνο με τον αρχηγό του έτερου αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία», Ιμερ Σελμάνι, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλι Αχμέτι.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments