Τα Σκόπια στη ΔΕΜΑ ως… «Μακεδονία»;


Μετά την Αλμερία το 2005, σειρά παίρνει η Πεσκάρα

Ο,τι δεν κατάφεραν τα Σκόπια πριν από τέσσερα χρόνια, το πέτυχαν χθες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, «εύκολα κι απλά». Μετά την Αλμερία το 2005, σειρά παίρνει η Πεσκάρα Το αίτημά τους να συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες, αρχής γενομένης από τους επόμενους σε Βόλο-Λάρισα το 2013, έγινε αμέσως δεκτό από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που συνεδρίασε χθες στην Πεσκάρα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της περίφημης CONI, αναφέρει την ένταξη των γειτόνων μας στο μεσογειακό κίνημα και μάλιστα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και όχι το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ «FYROM». Εδώ τίθεται το ερώτημα: Οι Ιταλοί ακολούθησαν την …πεπατημένη -γνωστή τακτική και άλλων ξένων χωρών, που δεν χρησιμοποιούν το «FYROM», αλλά το «Μακεδονία» που επιθυμούν οι Σκοπιανοί- εκ παραδρομής ή από παρανόηση;

Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε το λάθος διορθώνεται. Αν όμως η αναγνώριση έγινε με το όνομα «Μακεδονία», εδώ τίθεται πολιτικό ζήτημα. Ολα αυτά έγιναν παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου, του νεοκλεγέντος γενικού γραμματέα της ΔΕΜΑ, συζύγου της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη. Σημειωτέον ότι το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού, απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, είχε αντιδράσει έντονα στο αίτημα ένταξης των Σκοπίων, με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο κράτος δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και επομένως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, βάσει του καταστατικού της ΔΕΜΑ, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Από τη στιγμή που μετέχουν τα Σκόπια, γιατί όχι για παράδειγμα και η Βουλγαρία;

Η είδηση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως μέλους της ΔΕΜΑ αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Πεσκάρα 2009», υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του εκπροσώπου της χώρας με τη σημαία τους, εντός της αίθουσας που συνήλθε η ολομέλεια. Η πλευρά του κ. Κούβελου, σε μιά προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός, ανέφερε ότι «η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το όνομα Μακεδονία». Ο ίδιος ο κ. Κούβελος, όπως τονίστηκε, «δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ή να αποτρέψει τη δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, από τις 5 Ιουλίου, ημέρα λήξης των αγώνων της Πεσκάρα».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Related posts:

Comments
FRIEDIcantBelieveItsNotMacedonia says:

They have NO BORDER on the Aegean! WTF are they doing in the Mediterranean! Has DEMA authorised the invasion of Greece from these M_l_kes? Fricken Dora the Explorer’s husband has lost the plot completely!