Αλί Αχμέτι: Μέσο πολιτικής διαφήμισης των κομμάτων στα Σκόπια, το ζήτημα της ονομασίας.

Μετά από τις δηλώσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ από τον Αμπντουλακίμ Αντέμι, στελέχους του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI στα Σκόπια , την σκυτάλη σήμερα πήρε ο πρόεδρος του,  Αλί Αχμέτι, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι η αντιπαράθεση με την Ελλάδα χρησιμοποιείται για εσωτερική κατανάλωση από τα μεγάλα σκοπιανά κόμματα στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του DUI τα δύο μεγαλύτερα σκοπιανά κόμματα, το κυβερνών VMRO – DPMNE και το αντιπολιτευόμενο SDSM έχουν την τακτική να καταφεύγουν στο θέμα της ονομασίας  ως τρόπο για να προωθούν τα κομματικά τους συμφέροντα.

” Ο κ.  Γκρούεφσκι μιλάει για αυτό το ζήτημα εδώ και τέσσερα χρόνια, και πιστεύω ότι τόσο το VMRO – DPMNE όσο και το SDSM χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την διαμάχη ως μέσο πολιτικής διαφήμισης “ ,δήλωσε ο Α. Αχμέτι στο Τέτοβο, μετά την συνάντηση του με τον πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι, που τον ενημέρωσε  για τις πρόσφατες συνομιλίες  μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό τον ειδικό εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, στις 22 Ιουνίου στη Γενεύη.

Ο Α. Αχμέτι  πρόσθεσε ότι όσον αφορά αυτό το ζήτημα, οι αρχές θα πρέπει να ακούνε και την άποψη της αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτευχθεί μια συναίνεση. “Έμεις ως κόμμα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη σε μια αποφασιστική στιγμή να προτείνουμε μια λύση για μια ορισμένη κατάσταση”, δήλωσε ο πρόεδρος του DUI.

“Οι Αλβανοί θεωρούν ότι η ΠΓΔΜ είναι η πατρίδα τους και θέλουν να δώσουν την εποικοδομητική συμβολή τους στην επίλυση της διαφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας.”

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά από την αναχώρηση του Ζ. Γιόλεφσκι από τα γραφεία του DUI, ο Α. Αχμέτι  επισήμανε ότι όλα τα κόμματα, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, μαζί με τους εμπειρογνώμονες και τη διεθνή κοινότητα, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διαδικασία επίλυσης  του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Related posts:

Comments