Αυστηρό μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια

Αυστηρό μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια

Κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο Πιερίας
 11/07/2009 | 21:15 Τελευταία Ενημέρωση 21:15 11/07/2009


Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την σκοπιανή ηγεσία “να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται”

  
Μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει “τα αλυτρωτικά της οράματα”, την “κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος” και να αποδεχθεί “αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία”, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την σκοπιανή ηγεσία “να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της”.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους “για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας” και πρόσθεσε: “Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στη δύναμη του Ελληνισμού“.

Επισήμανε δε πως “όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων” για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

  
 
Comments