‘Εκθεση με αρχαία κοσμήματα από κεχριμπάρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη – Αρχαία κοσμήματα από κεχριμπάρι θα εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/STR

Φυλαχτά και κοσμήματα από κεχριμπάρι, που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή ως τα ρωμαϊκά χρόνια, θα παρουσιαστούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Η μαγεία του κεχριμπαριού: φυλαχτά και κοσμήματα από τη Μεγάλη Ελλάδα και τη Μακεδονία», θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου 2010.

Εκατόν ογδόντα αριστουργήματα από κεχριμπάρι, αλλά και άλλα μεταλλικά και οστέινα αντικείμενα, που προέρχονται από τάφους της Μπασιλικάτα της νότιας Ιταλίας και χρονολογούνται από τον 8ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. θα εκτεθούν μαζί με κεχριμπαρένια αντικείμενα, που βρέθηκαν σε νεκροταφεία της Μακεδονίας και χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή ως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τους αρχαίους δρόμους του κεχριμπαριού, την κατασκευή κεχριμπαρένιων κοσμημάτων της νότιας Ιταλίας από Έλληνες καλλιτέχνες και τους ελληνικούς μύθους γύρω από το κεχριμπάρι.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και της Ποτέντζα, με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr/view1.php?id=6877

Related posts:

Comments