Αθήνα: Ετοιμάζει απάντηση στα Σκόπια

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/21/1692668.htm

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 07:00

Την απάντησή της στο μνημόνιο που υπέβαλαν χθες τα Σκόπια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους αναφορικά με την κατάθεση προσφυγής κατά της Ελλάδας, ετοιμάζεται να συντάξει η Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε χθες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς και η ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών νομικών συμβούλων της ελληνικής πλευράς, θα μελετήσουν το μνημόνιο των Σκοπίων, «προκειμένου να συνταχθεί απαντητικό μνημόνιο, με το οποίο θα αντικρούονται πλήρως οι ισχυρισμοί της ΠΓΔΜ». Το απαντητικό μνημόνιο θα κατατεθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010.

Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθορισθεί από το Δικαστήριο και, σε δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει η προφορική ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ενώπιον του Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 των Κανόνων Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έχει την ευχέρεια να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των μνημονίων μόνο μετά την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Σχετική ανακοίνωση για τη διαδικασία της υπόθεσης εξέδωσε χθες και το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Το υπόμνημα των Σκοπίων κατέθεσε στο Πρωτόκολλο του Δικαστηρίου ο συνεκπρόσωπος της γειτονικής χώρας πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ.


Related posts:

Comments are closed.