Απαράδεκτο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδος στην Washington Post για Μακεδονικό και Μέγα Αλέξανδρο

Ακόμα ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα σε βάρος της Ελλάδος, δημοσιεύσε σε άρθρο της, η εφημερίδα «Washington Post»(http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/07/27/AR2009072702653.html?hpid=moreheadlines). Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, με αφορμή την “Μανία για τον Μέγα Αλέξανδρο“, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιχειρεί με μια φανερά μεροληπτική διάθεση υπέρ των Σκοπίων, να επεκταθεί στην χρόνια διαμάχη μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, η διαμάχη έχει σαν κεντρική ιδέα την ερώτηση “Αν μπορεί η “Μακεδονία”, όπως αναφέρει, να έχει το δικαίωμα να αποκαλείται όπως αυτή θέλει“, υπονοώντας το δικαίωμα κάθε χώρας στον αυτοπροσδιορισμό. Παραλείπει βέβαια να μας ενημερώσει αναλυτικά τι γίνεται στην περίπτωση που η ίδια χώρα οικειοποιείται ένα παντελώς ξένο για αυτήν Ελληνικό όνομα, που είναι ταυτισμένο απο αρχαιοτάτων χρόνων με την Ελληνική Ιστορία, καθώς και χρησιμοποιείται απο την ίδια χώρα ως όχημα για τις αλυτρωτικές της επιδιώξεις. Σε όλο το άρθρο είναι προφανής η προσπάθεια να τονιστεί ο “κίνδυνος” διάλυσης του γειτονικού κράτους εφόσον δεν υπάρχει λύση και ιδιαίτερα αν χαθεί το όνομα για τα Σκόπια.

Εκεί βέβαια που ο δημοσιογράφος ξεπερνάει τον εαυτό του, είναι η προβολή σχετικών δηλώσεων. Ενώ απο την Ελληνική πλευρά φιλοξενούνται δηλώσεις μόνο της ΥΠΕΞ, Ντόρας Μπακογιάννη και κανενός άλλου, αντίθετα απο την άλλη πλευρά προβάλλονται δηλώσεις απο ένα ευρύ φάσμα της πολιτικής - και όχι μόνο - ζωής στην γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα ξεκινώντας απο τον πρόεδρο της χώρας Ιβάνοφ, παίρνει σκυτάλη ο ανεκδιήγητος ΥπερΕθνικιστής Σκοπιανός πρόεδρος της κυριότερης οργάνωσης των Σκοπιανών στην διασπορά, Todor Petrov. Ο Petrov για μια ακόμα φορά, κατηγορεί την Ελλάδα για ” Γενοκτονία, Εθνοκάθαρση εναντίον του ΨευδοΜακεδονικού έθνους, τα τελευταία 100 χρόνια. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ενώ επισημαίνει οι Έλληνες αρνούνται την εθνικότητα, τον πολιτισμό, την Ιστορία και… τα σύνορα τους!!!!

Συχνά πυκνά γίνονται αναφορές τύπου “Οι ‘Μακεδόνες’ λένε..”. Σαν να μην έφτανε αυτό, διαβάζουμε τις καθιερωμένες ανυπόστατες και γραφικές πλέον, επιθέσεις του Π. Βοσκόπουλου εναντίον της Εθνικής Ταυτότητας των Ελλήνων, στην οποία θυμήθηκε να επαναφέρει τα περί “των Γνήσιων Ελλήνων.” Βλέπετε αν δεν έχεις τον ίδιο τον θεό να βγαίνει στην TV και να σου λέει “Τέκνα μου Μακεδονοειδή, είστε η πρώτη ράτσα που δημιούργησα πάνω στην γή“, δεν έχεις τύχη σύμφωνα με κάποιους να είσαι Μακεδόνας!!!

Το καλύτερο βέβαια, το φύλαγαν στο τέλος. Αφού έγινε αναφορά στα 3 γνωστά ρολόγια του και στην πεποίθηση ότι είναι κράμα μεταξύ του Indiana Jones και του Άγιου Βασίλη, φιλοξενήθηκαν δηλώσεις ακόμα και του Pazko Kuzman. To κράμα του Indiana Jones και του Άγιου Βασίλη δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα πως έκλεψε την… κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου απο την “Μακεδονία”, καθώς και οι “Ελληνες είναι λυπημένοι που λεγονται Ελλάδα και όχι.. Μακεδονία!!!!

Φήμες πως έπειτα απο την δημοσίευση, οι Σκοπιανοί άρχισαν να ψάχνονται αν ο Indiana Jones και ο Άγιος Βασίλης είχε “Μακεδονικές” ρίζες, κρίνονται ως ανυπόστατες!!!

Related posts:

Comments
dwise says:

πατριωτες ,για να κατοχυρωσουμε το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προτεινω το εξης,να μετονομασθει η Ελλαδα στον ΟΗΕ σε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ(UNION of HELLENIC STATES)που θα αποτελειται απο τις συνιστωσες πολιτειες δηλαδη,
STATE OF THRACE
STATE OF MACEDONIA
STATE OF THESSALY
STATE OF EPIROS
STATE OF CENTRAL GREECE
STATE OF PELOPONNESE
STATE OF IONIAN ISLANDS
STATE OF AEGEAN ISLANDS
και να δουμε επειτα ποιος θα εχει το copyright.
Πως το βλεπετε?

Γεώργιος Παπασημάκης says:

Σας συγχαίρω για το έργο της ενημέρωσης το οποίο επιτελείτε με ζήλο και αποτελεσματικότητα, καταδεικνύοντας το ρόλο των ανθελλήνων και των ντόπιων προδοτών, αμφοτέρων εκ ξένων, τύπου Σόρος κεφαλαίων χρηματοδοτούμενων.

Ότι και να λέει το ΥΠΕΞ οι Απανταχού της Γής Έλληνες έχουν αποφανθεί.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ -- ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ-ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γεώργιος Παπασημάκης
Αντιπρόεδρος ΜΚΟ ΕΡ.Κ.ΕΛ

admin says:

Το “Washington Post” στην πρώτη γραμμή του κειμένου παραπέμπει στο άρθρο της WP. Το έκανα ακόμα πιο εμφανές.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/07/27/AR2009072702653.html?hpid=moreheadlines

Το έλεγξα πάλι τώρα και βλέπω ολόκληρο το κείμενο, χωρίς να είμαι registered στην εφημερίδα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε εμπεριστατωμένες απαντήσεις απο Έλληνες χρήστες προς τον δημοσιογράφο της WP.

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2009/07/28/letter-to-the-editor-of-washington-post-by-a-reader/

http://www.americanchronicle.com/articles/view/112014

http://www.philip-atticus.com/2009/07/errata-in-craig-witlocks-article.html

Μερακλής says:

Βασικά είναι πολύ απλή η λύση του θέματος… Θέλουν τα παιδιά να λέγονται Μακεδονία; Γουστάρουν; Μέσα! Πολύ όμορφα! Αν είχαμε κανένα πολιτικάντη με σπονδυλική στήλη θα τους έλεγε “Κύριοι, η Μακεδονία είναι Ελληνική. Θέλετε να είστε Μακεδόνες; Υπέροχα! Θα σας προσαρτίσουμε και θα σας εξελληνίσουμε!”. Τσαμπουκάς, έτσι! Και τότε θα βλέπαμε τί προπαγάνδα θα έκαναν οι Σκοπιανοί πολιτικοί… γιατί ο μέσος Σκοπιανός ανθρωπάκος, άλλο που δεν θα ήθελε ξαφνικά να γίνει Ευρωπαίος πολίτης -- πρακτικά θα μας παρακάλαγαν να τους προσαρτίσουμε!

thanasis says:

H απάντησή μας προς την εφημερίδα :

http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/07/washington-post.html

Ria says:

Πάλι καλα που δεν έβαλαν και δηλώσεις του Donski και του Medium. Θα μου πείτε και ο Kuzman σχεδόν στο ίδιο επίπεδο γελοιότητας βρίσκεται…

Α. Δεληγιάννη says:

Ιδού το άρθρο της Washington Post.

Ιδού ο συγγραφέας Craig Whitlock. Από την κάλυψη του Maryland Statehouse και του Prince George’s County police department, στην πιο περίπλοκη γεωπολιτικώς περιοχή του κόσμου. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ θα είναι η βραχυβιότερη αυτοκρατορία της ιστορίας…

Παρεμπιπτόντως ιδού και το μεϊλάκι του παιδιού για όποιον θέλει να του στείλει την γνωστή περί Μακεδονίας επιστολή -- ντοκουμέντο των μορφωμένων συμπατριωτών του: http://projects.washingtonpost.com/staff/email/craig+whitlock/ Μήπως και ξυπνήσει…

Α. Δεληγιάννη says:

Θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε το κείμενο του άρθρου. Το βρήκα στην Washington Post, αλλά χρειάζεται password για να το δει κανείς. Γίνεται να το ανεβάσετε στον ιστοχώρο σας;

Ιωάννης Βασσάλος says:

Θα ήταν καλό να μας κάνετε τράνσφερ το link τού άρθρου να το διαβάσουμε κι εμείς. Μπήκα στο site τής WP αλλά για να το διαβάσω πρέπει να γίνω member και μού ζητάνε ένα σωρό τελείως προσωπικά στοιχεία (πχ τι δουλειά κάνω κλπ), που εντέλει δεν ξέρουμε και τι θα τα κάνουν αυτά τα προσωπικά στοιχεία. Αν μπορείτε να κάνετε copy-paste το κείμενο, θα ήταν καλο.

Πάντως να θυμίσουμε σε όλους τους “αλύτρωτους καταπιεζόμενους Μακεδόνες” τού Βοσκόπουλου και τού Vinozhito ότι στις τελευταίες Ευρωεκλογές το κόμμα τους (Ευρωπαϊκή Ελευθερη Συμμαχία) πήρε μόλις το 0,09% τών ψήφων ή 4.500 ψήφους σε όλη την Ελλάδα. Πήρε λιγώτερες τώρα, από ό,τι στις προηγούμενες Ευρωεκλογές (τότε πήρε 0,10% ή 6.500 ψήφους). Κατά τα άλλα οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 250.000 “καταπιεζόμενοι Μακεδόνες”.

Ανδρεας45 says:

Δεν μπορω να καταλαβω τι εκαναν και τι προκειται να κανουν οι Ελληνικες κυβερνησεις τοσα χρονια τωρα.
Γιατι τετοια υποχορητικοτητα απο την μερια της Ελλαδος, τι και ποιος κρυβεται πισω απο αυτην.
Εγω νομιζω οτι εχουν λιγο δικαιωμα στον οπο Μακεδονια οχι σαν κρατικη οντοτητα αλλα το κοματι της Μακεδονιας που κατεχουν να μπορουν να το λεναι οπως και επαρχια Μακεδονιας αλλα οχι ολοκληρο το κρατος του.
Ασ πουνε Δαρδανιακαι επαρχια Μακεδονιας