Ο «Economist» προτείνει Μπακογιάννη

Ο «Economist» προτείνει Μπακογιάννη

Για τη θέση της υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωση που προβλέπει η νέα συνθήκη της ΕΕ 01/08/2009 | 10:50 Τελευταία Ενημέρωση 10:53 01/08/2009



Η Ντόρα Μπακογιάννη περιλαμβάνεται μεταξύ των ονομάτων που προτείνει το βρετανικό περιοδικό «Economist» για τη μελλοντική θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι επίσης ο Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ,(ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα), ο τέως Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Το άρθρο αναφέρεται κυρίως στην προβλεπόμενη από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία ως υποψήφιοι προκρίνονται προς το παρόν ο Τόνι Μπλερ, τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς και οι Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάαο Λιπόνεν, και Βοφγκανγκ Σιούσελ, τέως επικεφαλής των κυβερνήσεων αντίστοιχα, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.

Η Συνθήκη της Λισσαβόνας πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιρλανδικός λαός απέρριψε με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη, στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην ΕΕ επί της Συνθήκης τον Ιούνιο του 2008.

Related posts:

Comments
εισ μακεδων says:

Δεν βάζουν την Κλιντον, λεω εγω, και να τελειώνουμε? Τι τις θέλουμε τις απομιμίσεις? Εαν θέλουμε καθαρή “Βασινγτώνια” εξωτερική πολιτικη στην ΕΕ, ας πάμε στην πηγή. Στην Ελλἀδα φυσικά ειναι αλήθεια πως πιάνει το ιμιτασίον, άρα “καλη” είναι γιά εδω η βρυκολάκω…η “δουλειά”γίνεται.

Πι says:

Ένας ακόμη λόγος για να απορρίψουν οι Ιρλανδοί τη Συνθήκη της Λισαβόνας!