“Να πάρουν θέση για το “μακεδονικό” οι βουλευτές” ζητάει ο Σερραίος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αυστραλίας

 
Φωτογραφία InfoSerres.gr
 
Να πάρουν θέση οι βουλευτές και οι αιρετοί του νομού Σερρών, αν συμφωνούν με λύση σύνθετης ονομασίας στο σκοπιανό” ζητάει ο Σερραίος πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας, Δημήτρης Μηνάς, μιλώντας στο infoserres.gr, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι Σερραίοι, τις θέσεις τους.
Η κυβέρνηση προωθεί, με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης πλην ΛΑ.Ο.Σ, λύση σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια. Πρόταση που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και πρόσφατα στο συνέδριο που πραγματοποιήσαμε στο Λιτόχωρο, εκφράσαμε για άλλη μια φορά τη διαφωνία μας στην πολιτική αυτή” δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Μελβούρνης και Βικτόριας, που ζήτησε απο τους επτά Σερραίους βουλευτές, να πάρουν δημόσια θέση για την πολιτική που ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη στο μακεδονικό. “Νομίζω πως μέσα τους και οι ίδιοι διαφωνούν με τη λύση που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν τολμούν να εκφραστούν δημόσια, για να μην μπουν στη μαύρη λίστα. Φοβούνται το πολιτικό κόστος δυστυχώς” συμπλήρωσε ο ίδιος.
Με καταγωγή απο τα Καλά Δένδρα, ο Δημήτρης Μηνάς επανέλαβε τη θέση που απηχεί τους απόδημους Μακεδόνες και εκφράστηκε με ψήφισμα, στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο, που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των παμμακεδονικών οργανώσεων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Λιτόχωρο Πιερίας. Καμία ονομασία στα Σκόπια, που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς είμαστε το “μαύρο πρόβατο” για την κυβέρνηση, γιατί διαφωνούμε ριζικά με τη σύνθετη ονομασία” συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας, σχολίασε και τις κινήσεις φιλοσκοπιανών του “Ουράνιου Τόξου” στις Σέρρες. “Προσπαθούν να αποδείξουν απεγνωσμένα πως υπάρχει “μειονότητα” στη Μακεδονία και στις Σέρρες. Την καλύτερη απάντηση την πήραν στις ευρωεκλογές. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί τους” κατέληξε μιλώντας στο infoserres.gr,
 
Πηγή: InfoSerres.gr

Related posts:

Comments