Διπλωματικοί υπάλληλοι εναντίον πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Εξωτερικών

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι φωνές εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο διαχείρισης των ανοιχτών θεμάτων της χώρας μας, καθώς πιστεύουν πως υπάρχει σπατάλη του εθνικού μας δυναμικού σε κινήσεις αντίθετες με τη νοοτροπία των Ελλήνων, ενώ οι πραγματικές μας δυνατότητες υποβαθμίζονται συνεχώς. Παρά τη φανερή δυσαρμονία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, αυτονόητα ζητήματα όπως η πολιτική επάρκεια ατόμων σε νευραλγικές θέσεις, δεν θίγονται λόγω εύθραστης κομματικής ισορροπίας.

Ο κ. Αϋφαντής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων και αρμόδιος για την επικοινωνία της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:


  • “…επιχειρείται να υποκατασταθεί η Διπλωματική Yπηρεσία από μία μικρή ομάδα εμπίστων κομματικών στελεχών…”
  • “…πολύτιμοι πόροι από Προγράμματα της EE για τόσο αναγκαίες βελτιώσεις του υπουργείου […] χάνονται ανεπιστρεπτί”
  • “…καταγράφονται προκλητικές σπατάλες διορισμένων αξιωματούχων στο YΠEΞ και ποσοστιαία αύξηση των απορρήτων κονδυλίων που τα διαχειρίζεται αποκλειστικά, δίχως έλεγχο και διαφάνεια, η πολιτική ηγεσία”
  • “…καταγράφεται μια σαφής μετατόπιση από τη συλλογική ανάλυση των εξελίξεων και τον επιτελικό σχεδιασμό εναλλακτικών επιλογών για την εξωτερική μας πολιτική στην επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. Tα προσεγγίζει η πολιτική ηγεσία σαν τα προβλήματα να ανέκυψαν μόλις χθες, με εντυπωσιακή αδιαφορία για το ιστορικό φορτίο και την πολύπλοκη φύση ενός εκάστου.”
  • “Tα υπηρεσιακά σημειώματα που απευθύνουμε στην πολιτική ηγεσία είτε αγνοούνται είτε επιστρέφονται προς διόρθωσιν -όπως ακριβώς στο Δημοτικό- εάν κάποιος διανοηθεί ν’ αμφισβητήσει, έστω υπαινικτικά, τα τρέχοντα θέσφατα…”


Ολόκληρο το άρθρο, στο “Έθνος” της 14ης Αυγούστου 2009.


Σχετικές αναρτήσεις


Related posts:

Comments
prokos says:

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΏΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤOΝ ΑΛΛOΝ ΟΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ (ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ)ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ …. ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ..

“Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται”. Υπήρξε η παντοδύναμη Ντόρα. Όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών, στο Υπουργείο της:

α. Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε πάντοτε ομόφωνα εναντίον των υπαλλήλων που της ξύνιζαν.

β. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, έκανε πάντοτε μόκο σε κρίσεις προαγωγών συναδέλφων του, έστω και αν έβλεπε του κόσμου τις παρανομίες και τις παρατυπίες με δεκάδες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας να πετιώνται στα σκουπίδια, επειδή .. “έτσι ήθελε η κυρία Υπουργός”.

γ. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών δεν έλεγαν ούτε “Καλημέρα” σε διωκόμενούς συναδέλφους τους από φόβο μήπως τους δει κανένα μάτι και τους καρφώσει στη Ντόρα.

δ. Όταν κάποιος διπλωματικός υπάλληλος περίμενε την έκδοση ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που θα τον εδικαίωνε, τότε έπεφταν όλοι οι συνάδελφοί του να τον πείσουν “Μα τι κάνεις; Θα τα βάλεις με τη Μπακογιάννη; Καί μόνο στο άκουσμα του ονόματός της θα χάσεις την υπόθεσή σου όσο δίκιο και να έχεις”, “παραιτήσου για να την καλοπιάσεις” και άλλες αηδίες νοοτροπίας ραγιά που καλλιεργούσαν έντεχνα οι στερούμενη κάθε άλλης δεξιότητας διπλωματικοί υπάλληλοι, προκειμένου να παραστήσουν τους αρεστούς στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και να μη φανεί η ασχετοσύνη τους, που άφησαν τα Σκόπια να έχουν αναγνωριστεί διμερώς με τουλάχιστον 130 άπό τα 180 κράτη μέλη του ΟΗΕ.
Έτσι γνωστή Γραμματέας Πρεσβείας, για να παρει προαγωγή και να πάρει πόστο, υπέγραψε και παρέδωσε στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού:
-- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για παράλειψή της σε προαγωγές προ 6ετίας.
-- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για προσβολή φύλλων ποιότητάς της που έλεγαν ότι είναι “ζώον” και “ηλίθια”.
-- Δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα που της έδινε ήδη εκδοθείσα ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Σε παρατήρηση ότι δεν έχει νοημα τέτοιου είδους παραίτηση, κλαίγοντας απάντησε “δεν μπορώ να τα βάλω με τη Μπακογιάννη”.
-- Δήλωση παραίτησης από οτιδήποτε ενδεχομένως θα κέρδιζε σε μελλοντική ακυρωτική ή αποζημιωτική δίκη κατά της Υπουργού Εξωτερικών και του δημοσίου γενικότερα.

ε. Τί έγινε ο άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο γνωστός Υφυπουργός ο Θεόδωρος Κασσίμης, ο δημιουργός των ΚΕΠΑ (τα γνωστά ΚΕΠ τα οποία έγιναν σε μια νύχτα και “Αποδήμων” για να κάνουν τις ίδιες δουλειές δίπλα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά επανδρωμένα με κοπελίτσες που δεν έδωσαν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ). Ο άνθρωπος τον οποίο έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ψήφιση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή (10 Μαϊου 2007) για να υποστηρίξει ένα μεσαιωνικό σχέδιο νόμου, που απαγόρευε το δικαίωμα ακροάσεως που προβλέπει το Σύνταγμα, σε διαδικασίες του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπου κάποιος μπορεί σε μια νύχτα χωρίς να το πάρει χαμπάρι να θεωρηθεί ανεπαρκής και να πεταχθεί στο δρόμο. Τι λέει τώρα ο Θεόδωρος Κασσίμης; Δεν του έγινε μάθημα που δεν βγήκε καν βουλευτής; Θα συνεχίσει να ειρωνεύεται το ρόλο των δικαστηρίων και των υποχρεωτικών αποφάσεών τους όπως έκανε από το βήμα του Υφυπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Οργανισμού Υπουργείου Εξωτερικών στις 10 Μαϊου 2007; Πως θα ζήσει χωρίς τη Ντόρα Μπακογιάννη;

Ο Μεϊμαράκης, που αγαπάει τόσο πολύ τη Ντόρα Μπακογιάννη;

Οι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων που διόρισε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών;

Οι γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις, με το ένα πόδι στον τάφο, που επεξεργάστηκαν, συνέταξαν σχέδια νόμων, και τα υπέβαλαν στη Βουλή για ψήφιση με τελείως αδιαφανή κριτήρια, με μοναδικό κίνητρο να γίνουν αρεστοί στη Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντάς τη να ξεχάσει ότι έπρεπε να βάζει σαν προτεραιότητα τα εθνικά θέματα και όχι τους ενδόμυχους πόθους και κόμπλεξ που είχαν αυτά τα γηραλέα ανθρωπάκια; Τι θα κάνουν τώρα χωρίς τη Ντόρα Μπακογιάννη; Θα τους διαθέσει ειδικά αυτοκίνητα με καροτσάκια και καθετήρες για ούρα, ώστε να μπορέσουν να πάνε να την ψηφίσουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας;

O Ειδικός Πρέσβης της Ντόρας Μπακογιάννη με τις αφάνταστες δεξιότητές του σε θέματα μπλακ τζακ, πόκερ, σεμεν ντε φέρ, μπακαρά και ρουλέτας;

Ο Ειδικός Πρέσβης της Ντόρας Μπακογιάννη που ειδικεύεται για τις εγκρίσεις τέλεσης γάμων ομοφυλοφίλων σε ξένες Πρεσβείες στην Αθήνα (ναί, ζητούν άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών… απόρρητο, μην το μάθει ο Αρχιεπίσκοπος);

Ο ΣΤ’ Γενικός Διευθυντής Διοικητικού που του είχε ζητηθεί να κάνει διοικητική εξέταση για το πως το Δημόσιο πλήρωσε όλα τα πρόστιμα εκ 550.000 ευρώ από παράνομα παρακαρίσματα Ελλήνων διπλωματών στη Νέα Υόρκη μιας πενταετίας,που αναγκάστηκε η Ελλάδα να πληρώσει, διαφορετικά θα ματαιωνόταν όλο το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων αξιωματικών στις ΗΠΑ ;(βλέπε και θρασύτατη επιβεβαίωση από εκπρόσωπο ΥΠΕΞ κ. Δαλαβεκούρα που καταλήγει στο ότι εμείς οι μαλάκες οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε μέσω της Εφορίας για να μη θιγούν οι δράστες που είναι εξαιρετικοι βλαστοί γνωστών οικογενειών που κάνουν καρριέρα στο Υπουργείο Εξωτερικών).

Τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος τώρα που φαίνεται ότι θα χάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την εκλογή και μαζί της θα πάει για πάντα στα σκουπίδια όλο το Μητσοτακέικο;