Επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στα Σκόπια

Επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στα Σκόπια

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων, «Βάρνταρ», και Αλβανών κατοίκων προαστίου των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί Σλαβομακεδόνες οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο των Σκοπίων, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζή για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι μεταξύ δύο Σλαβομακεδονικών ομάδων.

Κατά την επιστροφή των οπαδών της ομάδας «Βάρνταρ» από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου «Νέρεζι» επεκτάθηκαν και διαρκούν μέχρι και αυτή την ώρα, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία. Επίσης ο Σλαβομακεδόνας δήμαρχος της περιοχής, Στέβτσε Γιακίμοφσκι, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε την αστυνομία για αδυναμία διατήρησης της δημόσιας τάξης.

Τα επεισόδια στο προάστιο «Νέρεζι», στο οποίο κατοικούν Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες, προκάλεσαν έκπληξη καθώς ακόμη και στη διάρκεια της διεθνοτικής σύγκρουσης στην ΠΓΔΜ, το 2001, η συμβίωση στην περιοχή αυτή δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση.

Οι οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επονομαζόμενοι και ως «κομιτατζήδες», θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην ΠΓΔΜ και συχνά συνδέονται με εθνικιστικούς πολιτικούς κύκλους των Σκοπίων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕThis video came from Albanian TV station ALSAT-M

Related posts:

Comments are closed.