«Χαστούκι» της Κομισιόν στην Τουρκία για το πρόστιμο-μαμούθ στον όμιλο Dogan

Διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου
«Χαστούκι» της Κομισιόν στην Τουρκία για το πρόστιμο-μαμούθ στον όμιλο Dogan
Ο Ερντογάν έχει κηρύξει «πόλεμο» στον ενημερωτικό όμιλο Dogan
Βρυξέλλες
 
 

Επικρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κυβέρνηση Ερντογάν για το εξοντωτικό πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που επέβαλε στο μεγαλύτερο όμιλο μέσων ενημέρωσης Dogan. Η Κομισιόν δηλώνει ότι διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου και προειδοποιεί ότι η εξέλιξη θα επηρεάσει την έκθεση προόδου του Δεκεμβρίου.

 

«Όταν η κύρωση είναι τέτοιου μεγέθους που να απειλεί την ίδια την ύπαρξη ενός ολόκληρου ομίλου του Τύπου, όπως στην περίπτωση αυτή, τότε διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου» δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η Επιτροπή θα διαβιβάσει τις ανησυχίες της στις τουρκικές αρχές και προφανώς θα περιλάβει την εξέλιξη αυτή στην Έκθεση Προόδου που θα υιοθετηθεί στις 14 Οκτωβρίου» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Με την επιβολή του υπέρογκου προστίμου η κυβέρνηση Ερντογάν ήλθε να κλιμακώσει τον διαρκή «πόλεμο» που μαίνεται με τον όμιλο Dogan, στον οποίο ανήκουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κυριότερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας (Hurriyet, Milliyet, Radikal, Kanal D, CNN Turk, Turkish Daily News).

Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται φέτος στον όμιλο, ο οποίος ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς των μη κρατικών μέσων ενημέρωσης και έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν για την πολιτική του, κυρίως για υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες έχουν κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: In.gr

Related posts:

Comments