Αλβανοί Ακαδημαϊκοί: ” H Εγκυκλοπαίδεια είναι Απόδειξη ενός Ανώριμου έθνους, Ανίκανου να βρει την Ταυτότητα του”

Ανοιχτό πόλεμο μεταξύ Αλβανών Ακαδημαικών και Σκοπιανών προκαλεί η ψευτο-μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια

Αυτού του είδους η Εγκυκλοπαίδεια είναι μια έκφραση βαθιάς απόγνωσης“. Αυτή είναι η περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Ντρίταν Έγκρο, Αλβανός Ιστορικός, για να εξηγήσει τα κίνητρα πίσω απο την  συγγραφή της λεγόμενης “Μακεδονικής” Εγκυκλοπαίδειας στα Σκόπια.

Ο Ιστορικός Φερίντ Ντίρκα αποδίδει το περιεχόμενο της Εγκυκλοπαίδειας σε μια επανέναρξη των Εθνικιστικών θέσεων της Σλαβικής Ιστοριογραφίας του 19ου αιώνα. Παράλληλα ο Ντίρκα επισημαίνει πως ουσιαστικά οι θέσεις των Σκοπιανών ακαδημαικών κύκλων αποτελούν “παραποίηση της Ιστορίας για πολιτικούς σκοπούς”  και θα επιδράσουν στην συνύπαρξη μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων που απαρτίζουν την ΠΓΔΜ.

Φωτιά αναμένεται να βάλει η δήλωση του Έγκρο για την ΠΓΔΜ: “είναι το λιγότερο σταθερό κράτος και το πιο ‘τεχνητό’ στα Βαλκάνια“. Παράλληλα επισημαίνει ότι ως μελετητής της Οθωμανικής Περιόδου, απο τον 15ο αιώνα ως τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, οι Οθωμανοί ποτέ δεν χρησιμοποίησαν το όνομα Μακεδονία. Οι κάτοικοι της περιοχής, τώρα γνωστής ως Μακεδονία – ήταν Έλληνες, Αλβανοί και Σλάβοι που συμπεριλάμβαναν τους Σέρβους και Βούλγαρους. Η ΠΓΔΜ είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα των Μεγάλων δυνάμεων. Στο τέλος προσθέτει ότι η λεγόμενη “Μακεδονική¨ Εγκυκλοπαίδεια είναι ένα πολιτικό και όχι ιστορικό τεκμήριο σε μια χώρα που δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητα και το όνομα της!!!

Μέτα: Απόδειξη ενός Ανώριμου Έθνους

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας, Μπεκίρ Μέτα καταδικάζει τους Σκοπιανούς ακαδημαικούς για Εθνικισμό και τους προσάπτει ότι “παραποιούν την Ιστορία, όχι μόνο των Σκοπιανών αλλά και των Αλβανών“.   “Αυτή η Εγκυκλοπαίδεια είναι απόδειξη ενός Ανώριμου Έθνους που αγωνίζεται κάτω απο εδωτερικά προβλήματα και είναι ανίκανο να βρει την ταυτότητα του. Είναι μια έκφραση αφελούς και χυδαίου Εθνικισμού”. 

 
Μπίκοκου: Παλιά Σωβινιστική Γραμμή

Ο διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας , Κάσεμ Μπίκοκου δήλωσε: “Έχω ξανασυναντήσει τέτοιες θέσεις στο συμπόσιο του 2005 για τον Σκάντεμπεργκ. Αυτές είναι σωβινιστικές Σλαβικές θέσεις που έχουν οι Σκοπιανοί ακαδημαικοί , οι οποίοι υποφέρουν απο συγκεκριμένα κόμπλεξ για την Ιστορία τους.”

 Οι Αναλυτικές δηλώσεις των Αλβανών Ακαδημαικών στην Αλβανική εφημερίδα “Panorama” εδώ

Related posts:

Comments
Βάσω says:

Καλά τα λες Αλέξανδρε αλλά ποιός σε ακούει. Γιατί και ο Παπανδρέου λέει κάτι για μερικά στρεμματάκια
λιγότερα για να κοιμόμαστε ήσυχοι αλλά δεν ξεσηκώθηκε κανένας να του τα πει έξω από τα δόντια.
Ας πάει να τα πει στις μανάδες αυτών που σκοτώθηκαν στα Ίμια και αλλού υπερσπιζόμενοι όχι στρέμματα
αλλά τετραγωνικά ελληνικής γης και κυρίως μια ιδέα…
Το ίδιο και στους “αγαπούληδες” αριστερούς που λένει όχι σύνορα χωρίς να σκέφτονται ποιούς συμφέρει
αυτό και πάντως δε συμφέρει τους ιθαγενείς αλλά ούτε και τους άμοιρους τους μετανάστες, αφού αν δευ υπάρχουν
οι κατάλληλες υποδομές υποδοχής τους και υποφέρουν στους δρόμους και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης…

Όχι “Όλοι τους πήραν χαμπάρι εκτός από εμάς τους Έλληνες”. Το σωστό είναι: “Όλοι τους πήραν χαμπάρι εκτός από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της ψευτο-Αριστεράς”.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ υποστηρίζουν όλοι τους, στην καλύτερη περίπτωση, σύνθετη ονομασία. Και φυσικά δεν τολμάνε να πούν δημοσίως ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες…

A. M. says:

Ston Dimitri: Oi Albanoi, nai. Oi Boulgaroi, nai. Oloi tous phran xampari ektos apo mas tous Ellhnes, kai kuriws ta kentra exousias sth Athina. Xampari den pairnoun kai einai etoimoi na anagnwrisoun thn istorikh Dardania kai meros ths Illyrias ws Anw Makedonia.
To pragma den einai gia gelia, gia klamata einai.

Nikolaos Kodogianidis says:

That is why Greece should have never recognized them. Greece should never accept any name with the Macedonia word. They will disintegrate in time and absorbed into Albania, Bulgaria and quite possibly Greece. They are bastard nobodies with no past and no future. Greece should push against the Macedonia name start working with Albanians and Bulagarians and Serbians and keep using the veto to reject them from any organization in which Greece has veto.

Dionisis says:

Χαχαχαχ μέχρι και οι Αλβανοί τους έχουν πάρει στο δούλεμα!