Η Ευρώπη άρχισε να καταλαβαίνει;

Αυστριακή καμπάνια κατά την εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Σκούρα τα έχουν βρει οι τούρκοι στην Αυστρία, από το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, που μαζεύει υπογραφές από Αυστριακούς πολίτες, για τη στήριξη της πρότασής του να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Ήδη, μέσα σε λίγες ημέρες, το Κόμμα των Ελευθέρων, που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008, συγκέντρωσε ποσοστό 17,5% και εκπροσωπείται στην αυστριακή Βουλή με 34 βουλευτές (από τους 183), έχει συγκεντρώσει πάνω από 40.000 υπογραφές πολιτών, που απεύχονται την είσοδο των τούρκων στην ΕΕ.
Το Κόμμα των Ελευθέρων, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Αντρέας Μέλτσερ, θα επισυνάψει τις υπογραφές στο σχετικό αίτημα που πρόκειται να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από κοινού με κόμματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τον ΛΑΟΣ, με την ιταλική «Λέγκα του Βορρά», το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, το «Βλάαμς Μπέλανγκ» του Βελγίου, το «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας, το «Ατάκα» της Βουλγαρίας και το Εθνικό Μέτωπο της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, ο έτερος ευρωβουλευτής των Ελευθέρων, Φραντς Ομπερμάγιερ, άσκησε με δηλώσεις του κριτική κατά της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία (σ. σ. γράψαμε σχετικά στο προηγούμενο τεύχος του «ΕΚ»), που υποστηρίζεται οικονομικά από τον χρηματιστή Τζορτζ Σόρος και έχει ως επικεφαλής της τον δήμιο των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας, Μάρτι Αχτισαάρι, κατηγορώντας τον ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Σημειωτέον ότι οι Αυστριακοί εδώ και χρόνια, ζητούν, όπως και οι Γερμανοί, μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ όλα τα αυστριακά κόμματα συμφωνούν ότι στην περίπτωση της θετικής για την Άγκυρα έκβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να επικυρώσουν ή όχι την όποια συμφωνία. Μάλιστα, τις θέσεις της χώρας του για το θέμα είχε εκθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο στην Άγκυρα.



Related posts:

Comments are closed.