Το “Έθνος” και η “μακεδονική ταυτότητα”

Εκφράζουν οι παρακάτω απόψεις τη θέση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Έθνος”, για το ζήτημα των Σκοπίων; Αν ναι, καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί το θέμα στους αναγνώστες της.

Απολαύστε:


Μόνο το όνομα
Το σύνθημα για τη συνέχιση της μεσολαβητικής διαδικασίας του Μ. Νίμιτς έδωσε χθες ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκ. Ιβάνοφ με δηλώσεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Ο Ιβάνοφ έστειλε το μήνυμα ότι «λύση στη διένεξη για το όνομα μπορεί να υπάρξει αν οι συνομιλίες αφορούν μόνο το όνομα». Επεσήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα ότι συμπεριλήφθηκαν ζητήματα που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συνομιλιών και ότι «δεν μπορεί να αμφισβητείται η εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας, η μακεδονική γλώσσα». Θα συμφωνούσαμε απολύτως, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο κ. Ιβάνοφ θα δεχόταν ότι το όποιο νέο όνομα θα ισχύει για όλες τις χρήσεις.

N.M.

Έθνος, 7 Οκτωβρίου 2009


Ο ίδιος δημοσιογράφος που τώρα συμφωνεί πως “δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, πριν από λίγο καιρό έγραφε πως “κατάπιαμε τη γλώσσα και την ταυτότητα“!

O «μακεδονισμός» και ο σκοπιανός αλυτρωτισμός δεν εξαντλείται μόνο στο όνομα του κράτους, καθώς ακόμη και αυτή η ονομασία είναι η έκφραση της προσπάθειας για κατοχύρωση και εμπέδωση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.

Έθνος, 11 Ιουλίου 2009


Αυτό είναι το αντίδωρο; Αυτό σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; Συμφωνούν τα Σκόπια σε σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και εμείς αποδεχόμαστε την ύπαρξη “μακεδονικού έθνους”; Καιρός να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους, πριν δημιουργηθεί επικίνδυνο ιστορικό προηγούμενο.

Δεν ξεχνάμε.

Related posts:

Comments