Ο πράσινος ο μύλος

  • Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ορισμένοι αντιδρούν για τη διαγραφή  του “Εθνικής” από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας. Όλοι ξέρουν πως σε τούτα τ’ άγια χώματα, υπάρχουν μόνο εθνικά Μακεδόνες και εθνικά Τούρκοι. Απέναντι σε αυτές τις απεξαπανέκαθεν καθαρές φυλετικά ομάδες, δεν έχουμε κάτι να προτάξουμε. Δεν υφίσταται ΕΘΝΟΣ, το καταλάβατε; Εντάξει, εκτός της εφημερίδας.
  • Αφού, λοιπόν, υπάρχουν μόνο εθνικά Μακεδόνες και εθνικά Τούρκοι, πολύ σωστά καταργήθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Υπάρχουν υπουργεία σε Σκόπια και Τουρκία για ν’ αναλάβουν το έργο σε αυτές τις περιοχές. Είμαστε για ξοδέματα, μέρες που είναι;
  • Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε. Οι συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), είναι επιβεβλημένες. Αφού πουλήσουμε Μακεδονία και Θράκη σε Σκόπια και Τουρκία, μπορούμε να βάλουμε κάποιον δικό μας επιχειρηματία να τις νοικιάσει από το Δημόσιό τους. Η πρακτική είναι πολύ διαδεδομένη στις προηγμένες χώρες αυτού του πλανήτη. Λέγεται “sale and leaseback”.
  • Για το Αιγαίο, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Είναι απολύτως ασφαλές: βρίσκεται υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.
  • Αν δεν σας καλύπτει η ομπρέλα και σας έρθει καμιά σταγόνα, δεν είναι από βροχή. Ούτε από φτύσιμο.
  • Είναι η κάλπη και μόλις τελείωσε.


Στάθης - Ελευθεροτυπία - 7-10-2009Γελοιογραφία του Στάθη από την Ελευθεροτυπία (7 Οκτωβρίου 2009)Υ.Γ.1: Θα γίνουμε μύλος. You know who you are.

Υ.Γ.2: “Μες στον πράσινο τον μύλο, μου τα παίρναν τακτικά…”. Έχει όμως και συνέχεια.

Υ.Γ.3: Η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ισχύει ακόμη; Ειδικά τα σημεία για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αναγέννηση.

Related posts:

Comments