Ο Μποσκόφσκι ζητά την παραίτηση Γκρούεφσκι

O Λιούμπε Μπόσκοφσκι, ο πρώην υπουργός εσωτερικών της ΠΓΔΜ και ακόμα γνωστότερος γιά τα “κατορθώματα” που τον οδήγησαν στο Διεθνές Δικαστήριο με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου, επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο των Σκοπίων και ζητά την παραίτηση Γκρούεφσκι.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον Γκρούεφσκι, κατηγορώντας τον για ¨ψευτοπατριωτισμό, μυστικές διαπραγματεύσεις για αλλαγή του ονόματος της χώρας και εγκληματική στάση”, σύμφωνα με το A1 των Σκοπίων. Παράλληλα ζήτησε απο τον Γκρούεφσκι να αποσαφηνήσει αν υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ με το να δεχτεί το “Βόρεια Μακεδονία”

Σύμφωνα με τον Μπόσκοφσκι, ο Γκρούεφσκι παίζει σε διπλό ταμπλώ, ‘έχοντας απο την μία μεριά μυστικές συζητήσεις ενώ απο την άλλη διαφημίζει τον ρόλο του ως “πατριώτη”. Θυμίζουμε ότι ο Γκρούεφσκι αμέσως μετά την ετυμηγορία αθώωσης του Μποσκόφσκι απο το Διεθνές Δικαστήριο εγκληματιών πολέμου είχε υποδεχτεί με τιμές λαικού ήρωα, τον Μπόσκοφσκι και έδειχνε να τον προορίζει αρχικά για Σκοπιανό πρόεδρο. Στην συνέχεια υπαναχώρησε και ο Μπόσκοφσκι δεν φάνηκε ποτέ να…του το συγχώρεσε!!

Related posts:

Comments