«Οι χοροί των Ελλήνων» για κάθε ηλικία

«Οι χοροί των Ελλήνων» για κάθε ηλικία

 

Από την εκδήλωση

Από την εκδήλωση

15 Oct 2009

Παρουσία πολλών ομογενών και πολλών χορευτικών συγκροτημάτων της παροικίας της Μελβούρνης, έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, η εκδήλωση «Χοροί των Ελλήνων – Εγνατία Οδός» στο πλαίσιο των «Δημητρίων 2009» και η οποία είναι και η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης. Την εκδήλωση στέγασε φέτος το θέατρο του Γυμνασίου Kew High School.

Στις δύο ώρες της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν χοροί από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Οι χορευτές, κάθε ηλικίας, αλλά με ένα κοινό γνώρισμα. Την αγάπη για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό και το κέφι. Την έναρξη της εκδήλωσης κηρυξε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, κ. Δημήτρης Μηνάς. Εκτός από τους χορευτές συμμετείχε και οκταμελής ορχήστρα την οποία πλαισίωναν ντόπιοι καλλιτέχνες της Μελβούρνης και η οποία απέσπασε επίσης θερμά χειροκροτήματα.

Οι εκδηλώσεις των «Δημητρίων 2009» συνεχίζονται με διαλέξεις, διαγωνισμούς καθώς και το «Μακεδονικό Γλέντι» που φέτος θα γίνει στο Όκλι υπό την αιγίδα του Δήμου Monash την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου.

http://neoskosmos.com/news/el/node/3993

Related posts:

Comments