Οι Σκοπιανοί θα κατασκευάσουν μνημείο για τους αρχαίους Μακεδόνες στην Αυστραλία

 Γλυπτά του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου, καθώς και άλλες κατασκευές που παραπέμπουν στην αρχαία Μακεδονία περιέχει η νέα τραγελαφική προσπάθεια των Σκοπιανών να υπερτονίσουν την δήθεν “καταγωγή” τους από την Αρχαία Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, Σκοπιανοί που ανήκουν στην Διασπορά της Αυστραλίας χρηματοδοτούν το όλο εγχείρημα που εξελίσσεται στο Πέρθ.

Ήδη έχει κατασκευαστεί ένα τεράστιο άγαλμα που αναπαριστά τον Μεγ. Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα. Επιπρόσθετα γίνονται σκέψεις για κατασκευή ενός αρχαίου αμφιθεάτρου που μέσα θα κοσμεί άγαλμα του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας.  Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωτεργάτη της προσπάθειας.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε – “Τα χτίζουμε εις ανάμνηση του Αλέξανδρου μας. Θα χτίσουμε επίσης ένα μνημείο για την μάχη του Αλέξανδρου με τους Πέρσες στην Ισσό. Οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα μαθαίνουν για την Μακεδονική Ιστορία και την Μακεδονική ΑυτοκρατορίαΠρέπει να διαδώσουμε την “κληρονομιά” των παλαιότερων γενεών, έτσι ώστε ο κόσμος να μαθαίνει για την καταγωγή της μεγάλης “Μακεδονικής” κοινότητας στην Αυστραλία που αριθμεί πάνω απο 500,000 άτομα.”

Related posts:

Comments