ΠΓΔΜ: «Αδύνατο» να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

 
ΠΓΔΜ: «Αδύνατο» να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής
 

Αναφορές φιλοκυβερνητικών τηλεοπτικών σταθμών στο θέμα της ονομασίας και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οι δύο φιλοκυβερνητικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, «Σίτελ» και «Κάναλ 5», επικαλούμενοι διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ, μετέδωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (10 και 11 Δεκεμβρίου) και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό, η ΠΓΔΜ να βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιρρήσεις της Ελλάδας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Ένας μήνας είναι πολύ μικρή περίοδος για να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία διαρκεί 18 χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια προσέγγιση στις θέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η “Μακεδονία” να βρεθεί αντιμέτωπη το Δεκέμβριο με νέα εμπόδια από την Ελλάδα», μετέδωσαν οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με το «Σίτελ» θεωρείται πολύ δύσκολο να δρομολογηθεί κάποια λύση από τη νέα πρωτοβουλία του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος έχει καλέσει τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη.

«Αν η Ελλάδα ορθώσει και πάλι εμπόδια το Δεκέμβριο, όπως άλλωστε διαφαίνεται και από δηλώσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η μακεδονική πλευρά θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο διακοπής των διαπραγματεύσεων για την εκκρεμότητα της ονομασίας, καθώς και να προσφύγει εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της Ελλάδας», μετέδωσαν ακόμη οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Σίτελ» και «Κάναλ 5» .

Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί συμπλήρωσαν ότι, σε περίπτωση αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων, αναφορικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική, τον προσεχή Δεκέμβριο, λόγω ελληνικών αντιρρήσεων, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε νέες μετονομασίες εγκαταστάσεων και υποδομών, με ονόματα από την αρχαιότητα, καθώς και σε τοποθετήσεις νέων αγαλμάτων.

Οι πληροφορίες αυτές των δύο φιλοκυβερνητικών σταθμών, προβάλλονται και από το σημερινό Τύπο των Σκοπίων.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε χθες από την πόλη Στρούμιτσα ότι η κρατική ηγεσία της ΠΓΔΜ ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο ενιαία θέση και στρατηγική στο θέμα της ονομασίας, όσο έχει σήμερα.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments
Dikeos G says:

Κοιτάξτε όλοι ειδικοί και μη, οι Β’ορειοι γείτωνές μας που κάποτε ήθελαν να τους αποκαλούν NOVA MAKEDONIA ,αλλά εμείς ωραίοι ως ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,απόγονοι του Μ.Αλέξανδρου, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Αλκιβιάδη, του Λεωνίδα κλπ(ποιούς γιούς άφησαν οι παραπάνω για να υπάρχει συνεχεια κληρονομική;)ΔΕΝ συμφωνούσαμε (βλέπε Α.ΣΑΜΑΡΑΣ),μας δείξανε το μεσαίο δάκτυλο και μας είπανε εμείς ονομαζόμαστε απλά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και να Συλλαλητήρια ο Άγιος Άνθιμος και κορώνες ο Ζορό και ο Παπαθεμελής και εσωτερική κατανάλωση . Κανείς στον Κόσμο ολόκληρο δεν γνωρίζει ότι εμείς λεγόμαστε ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ. Άντε λοιπόν να βρούμε δικό μας όνομα πρώτα για Εξωτερική χρήση, διότι εάν για κάποιοςυς είμαστε GREEC,T;τότε οι κάτοικοι της GREECE είναι οι Γκρισιανοί, για ορισμένους είμαστε YUNANISTAN και οι κάτοικοι YUNAN, για τους Σλάυους όλους GRTSIJA και οι κάτοικοι GRTSI.Άιντε βρε λεβέντες μου ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και ΠΑΛΛΙΚΑΡΑΔΕΣ βγαίστε έξω και πέστε ότι είστε ΕΛΛΗΝΕΣ ή γράψτε γράμμα και γραφή από το Εξωτερικό και στείλτε της με ένδειξη ELLAS, θα φτάσει σίγουρα στον ΕΛΛΑΝΤΑ. Καλά κρασιά πατριώτες. Αυτό είναο μωρέ το πρόβλημα πως θα βαφτίσει ο γείτωνας την κόρη του;Για την Παγκόσμια Κοινότητα λέγοντε ΜΑΚΑΔΟΝΙΑ και μόνο ΜΑΚΑΔΟΝΙΑ , για μας θα αλλάξουν το όνομά τους; Ο Άνθιμος θα πρέπει να τους έχει βαφτήσει όλους. Νεράκι στο κτασάκι παιδάκια και τουμπεκί . Την μαλακία την εκάμαμεν ως ΕΛΛΗΝΕΣ. Κεφάλια μέσα τώρα ή δεχθήτε επειτέλους το Νοβα Μακεντόνια και μετά σχέτο Μακεδονία και τελελειωσε. Και στην Φιλλιπούπολη δεσπόζει το άγαλμα του Φιλλίπου, δεν κάνουμε ένα γιουρούσι να το κατεβάσουμε; Μακάριοι οι Ανόητοι.