Η αχαριστία των ξένων φίλων μας

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Γράφει: Βασίλειος Κόκκινος

Η αχαριστία των ξένων φίλων μας

Το πρακτορείο Ρώυτερ μετέδιδε την 31 Οκτωβρίου 1940, ήτοι 3 ημέρες μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, τα εξής: «Είναι μέγα πράγμα να είναι κανείς Έλλην στο Λονδίνο και στη Μεγάλη Βρετανία σήμερα. Το Ελληνικό γόητρο και ο θαυμασμός για την Ελλάδα ουδέποτε ευρίσκοντο εις τόσο υψηλό επίπεδο, αφʼ ης οι Έλληνες αγωνίσθηκαν για την ανεξαρτησία τους το 1821. Ο αγγλικός λαός ελησμόνησε σχεδόν τη μάχη της Μεγάλης Βρετανίας και τους αγώνες εις τα άλλα μέτωπα και δεν ομιλεί παρά για την Ελλάδα και πάντοτε για την Ελλάδα». Περαιτέρω το άνω Πρακτορείο έλεγε, ότι οι Αμερικανικές εφημερίδες εξαίρουν την ηρωική αντίσταση, την οποία προβάλλει η Ελλάς έναντι της Ιταλικής επιθέσεως, καθώς και τη βοήθεια που παρέχεται από την Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα. Προσέθετε δε, ότι η Μάχη της Μεσογείου λαμβάνει τη θέση της στη Μάχη της Μεγάλης Βρετανίας (ΕΣΤΙΑ, αριθμός φύλλου 17986 της 31 Οκτωβρίου 1940).
Υπό το κράτος του γενικού θαυμασμού της Ελλάδος από όλες τις χώρες του ελευθέρου κόσμου, ο πατέρας της νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε και το μνημειώδες: «Στο μέλλον δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»!
Όλα αυτά και πολλά άλλα λησμονήθηκαν από τους φίλους μας Άγγλους. Η αγνωμοσύνη είναι θυγατέρα της υπεροψίας. Και οι περισσότεροι Άγγλοι πολιτικοί δεν έπαυσαν να είναι υπερόπτες. Εξ άλλου, η αχαριστία δεν είναι μόνον ελάττωμα των ανθρώπων, αλλά και των κρατών. Ιδιαιτέρως δε των τελευταίων, διότι αυτά έχουν μόνον συμφέροντα και όχι συναισθήματα. Το κακό δε είναι ότι και τα συμφέροντά τους, πολλές φορές, παρερμηνεύονται ή εκτιμώνται εσφαλμένως.
Ελάχιστοι μήνες είχαν περάσει από τις ανωτέρω εκδηλώσεις του Αγγλικού Λαού, όταν η Κυβέρνησή του αρνήθηκε στην ελληνική ομοία να μεταφερθεί στην Κύπρο, ενόψει του ενδεχομένου κινδύνου καταλήψεως της χώρας μας από τις μηχανοκίνητες γερμανικές μεραρχίες.
Έκτοτε οι Άγγλοι, λησμονήσαντες τη σύμμαχό τους Ελλάδα και τις θυσίες της στον αγώνα για την ελευθερία των λαών, αλλά και τη συμβολή της στην καθυστέρηση της επιθέσεως του Χίτλερ κατά της Ρωσίας και συνεπώς στην τελική έκβαση του πολέμου, δεν αφήνουν ευκαιρία χωρίς να βλάψουν την Ελλάδα, με κάθε τρόπο.
Μετά τη λήξη του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου η Αγγλία παρεκώλυσε τη διεκδίκηση της Βορείου Ηπείρου από την Ελλάδα. Και όταν οι κομμουνιστές αντάρτες κατέφευγαν στην Αλβανία, εμπόδισε τα ελληνικά στρατεύματα να εισβάλουν εις αυτήν, προκειμένου να ματαιώσουν την επιστροφή των ανταρτών στην Ελλάδα.
Οι Αγγλικές εφημερίδες πολλές φορές δημοσιεύουν άδικα ή ψευδή σχόλια σε βάρος της Ελλάδος, του τουρισμού της, της οικονομίας της και της εκάστοτε Κυβερνήσεώς της. Προ ολίγων μηνών έγραφαν ότι υπήρχε απροθυμία αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων, όταν αυτά είχαν ήδη διατεθεί. Ετόνιζαν δε συχνά, ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος θα πέσει υπό το βάρος των φαυλοτήτων της και της κακής οικονομικής πολιτικής της, ενώ συχνά εξεθείαζαν κράτη, που είχαν αντίθετα συμφέροντα προς την Ελλάδα, ή εξεδήλωναν εδαφικές βλέψεις εναντίον της.
Ο αείμνηστος Αμερικανός Υπουργός των Εξωτερικών Στεττίνιους, με εγκύκλιο του το 1944 (με αριθμό 2680-14/26.11.1944), προς τους εν Αμερική ξένους πρεσβευτές και προξένους, κατήγγειλε την ίδρυση του κράτους των Σκοπίων με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δια του οποίου ο Τίτο ήθελε να διευκολύνει τις εδαφικές βλέψεις του σε βάρος της Ελλάδος. Εντούτοις η Αγγλία και οι Η.Π.Α. απέτρεψαν την Ελλάδα να ζητήσει από διεθνείς οργανισμούς την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων για να μην δυσαρεστηθεί ο Τίτο, τον οποίον ήθελαν να προσεταιρισθούν. Προ ολίγων ετών δε ανεγνώρισαν το κρατίδιο των Σκοπίων με το άνω κλοπιμαίο όνομα. Αγνόησαν έτσι, όχι μόνον την άνω εγκύκλιο του Στεττίνιους, αλλά και το γεγονός ότι το Κράτος των Σκοπίων στους χάρτες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων ονομαζόταν «VARDARSKA». Αυτό περίπου έκανε και το Κ.Κ.Ε. με την 5η Ολομέλεια. Διακήρυξε την «εθνική αποκατάσταση του Μακεδονικού Λαού», και εξέπληξε πολλούς από τους οπαδούς του.
Περαιτέρω οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί, αν και γνωρίζουν την ιστορία, δέχονται την παραποίησή της από το Κρατίδιο των Σκοπίων και την εθνικότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων, κατά περιφρόνηση της κοινής λογικής. Διότι γνωρίζουν, ότι οι πρόγονοι των Σκοπιανών εγκαταστάθηκαν στα εδάφη που κατοικούν τον 7ο μ.Χ. αιώνα, ενώ οι Αρχαίοι Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήκμασαν εκατοντάδες χρόνια προ Χριστού και δεν είναι λογικώς δυνατό να έχουν σχέση με τους Σλάβους, σημερινούς κατοίκους του ανωτέρω Κρατιδίου.
Εξάλλου, υποστηρίζουν την είσοδο των Σκοπιανών στο NATO και την Ε.Ε., ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, διότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν ελληνικά εδάφη της Βορείου Ελλάδος, αφού κυκλοφορούν και διδάσκουν στα σχολεία τους χάρτες του Κρατιδίου τους, στα όρια του οποίου περιλαμβάνουν και τα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το State Department στις εκθέσεις του αναφέρει συστηματικά ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Γίνεται δε τούτο για να εκβιασθεί η τελευταία, να υποκύψει στα σχέδια της υπερδυνάμεως. Άλλωστε τούτο δεν δίστασε να ομολογήσει σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel o Εντουαρντ Τζόζεφ, πρώην στέλεχος του Αμερικανικού Στρατού και του Ο.Η.Ε. στα Βαλκάνια.
Συγκεκριμένως έγραψε «Η ανακίνηση ζητήματος Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα θα δώσει στην Αθήνα κίνητρο να συμβιβασθεί»! Με τον τρόπο αυτό ανταμείβουν τους φίλους της Αμερικής, εκείνοι που την κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ να είναι με το μέρος των Η.Π.Α. και της Αγγλίας. Σε όλους τους αγώνες των χωρών αυτών ήταν στο πλευρό τους, πιστή σύμμαχος. Σε αντίθεση με άλλες χώρες των Βαλκανίων, που στις κρίσιμες στιγμές αποστασιοποιήθηκαν και από τις δύο αυτές χώρες, για να νέμονται σήμερα πλουσία την υποστήριξη και την εύνοιά τους!
http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=11&pid=8703

Related posts:

Comments