Επέκταση της δράσης του φιλοσκοπιανού “Ουράνιου Τόξου”

21.11.09

Επέκταση της δράσης του φιλοσκοπιανού “Ουράνιου Τόξου”

Αναδημοσίευση απο το:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στις 15 Νοεμβρίου το “Ουράνιο Τόξο” απέκτησε και δεύτερο γραφείο στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε κεντρική οδό της Έδεσσας στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης “να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Κεντρική Μακεδονία, όπου διαμένει σημαντικός αριθμός εθνικά Μακεδόνων και ομιλητών της μακεδονικής γλώσσας”. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο γραφείο τους άνοιξε στις 6 Σεπτεμβρίου 1995 στη Φλώρινα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Κεντρικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (ΕΕΣ), της πολιτικής ομάδας στην οποία πρωτοστατεί το “Ουράνιο Τόξο”, πραγματοποίησε συνεδρίαση, στην οποία συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, “με σκοπό να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της μακεδονικής μειονότητας”!
Στο στόχαστρο του “Ουράνιου Τόξου” είχε βρεθεί στο παρελθόν Έλληνας διπλωμάτης όταν 4 κορυφαία στελέχη της οργάνωσης (Π. Βοσκόπουλος, Α. Μπούλες, Δ. Πέτσης και Π. Καζίας) κατέθεσαν μήνυση εναντίον του κ. Γιώργου Αυφαντή, συμβούλου Πρεσβείας Α΄ επειδή υπερασπίστηκε τον Νοέμβριο του 2005 την Ελλάδα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης! Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας διπλωμάτης κ. Αϋφαντής υποστήριξε ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης την πάγια Ελληνική θέση ότι στην χώρα μας δεν υφίσταται ούτε εθνική, ούτε γλωσσική Μακεδονική μειονότητα και ότι το “Ουράνιο Τόξο” δεν εκπροσωπεί ούτε καν τους λίγους σλαβόφωνους της Βορείου Ελλάδος, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Την όποια δύναμη του το “Ουράνιο Τόξο” την αντλεί από τους αυτοαποκαλούμενους Μακεδόνες των Σκοπίων, της Αυστραλίας και του Καναδά, οι οποίοι τρέφουν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος, κατέληξε τότε ο κ. Αϋφαντής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν παρίστατο το “Ουράνιο Τόξο” αλλά μόνο ο Π. Δημητράς του “Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι” ως παρατηρητής. Έτσι, ο πρόεδρος του Ε.Π.Σ.Ε. κατέγραψε την εξής φράση του πρέσβη κ. Γ. Αυφαντή, στην οποία στηρίχτηκε και η μήνυση των Σλαβομακεδόνων του “Ουράνιου Τόξου”:

Οι λίγοι Σλαβόφωνοι που εκπροσωπούνται από το “Ουράνιο Τόξο”, είναι άνθρωποι που θέλουν να επιτύχουν την απόσχιση από την Ελλάδα και την Ένωση με την ΠΓΔΜ, και υποστηρίζονται από ανθρώπους μέσα στην ΠΓΔΜ“.
Αυτή η φράση - όπως αναφέρεται στην μήνυση - έθιξε την τιμή και την υπόληψη των Σλαβομακεδόνων.

Related posts:

Comments