Ο Βορίδης έφερε το σκοπιανό εξπρές του μεσονυχτίου στη Βουλή.

Ο Βορίδης έφερε το σκοπιανό εξπρές του μεσονυχτίου στη Βουλή

Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2009 23:11

BORIDHS EROTHSHΠάλι καλά που υπάρχουν βουλευτές σαν τον Μάκη Βορίδη και αναδεικνύουν εθνικά θέματα για τα οποία η πλειοψηφία των εθνοπατέρων μας κάνει την πάπια. Με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου με θέμα: «Βασανιστήρια σε Έλληνα πολίτη στις φυλακές των Σκοπίων», ο κ. Βορίδης αναφέρει:

«Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» της 8/12/09 με τίτλο «Εξπρές του Μεσονυχτίου σε Σκοπιανή φυλακή», εξιστορείται σε εκτενές ρεπορτάζ, η απίστευτη περιπέτεια ενός Έλληνα πολίτη ο οποίος προσχηματικά συνελήφθη, κρατήθηκε χωρίς κατηγορητήριο και βασανίστηκε επανειλημμένα σε διάφορες φυλακές των Σκοπίων εν έτει 2001, πριν αφεθεί ελεύθερος πέντε μήνες μετά, κατόπιν παρέμβασης της Ιντερπόλ Βρυξελλών.

Από το δημοσίευμα εξάλλου προκύπτει ότι απαγορεύτηκε παντελώς στον Έλληνα πολίτη, καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησής του,  η επικοινωνία με το Ελληνικό προξενείο καθώς και τους συγγενείς του στην Ελλάδα, αφού τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές αρχές του κρατιδίου φέρονται να μην «αναγνωρίζουν» εν τοις πράγμασι τη δικαιοδοσία του Ελληνικού προξενείου για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έδαφος της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πόσοι Έλληνες πολίτες έχουν κρατηθεί από τότε (2001) μέχρι σήμερα σε σκοπιανές φυλακές και με ποιες κατηγορίες; Ενημερώνονται οι Ελληνικές αρχές για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν στη χώρα; 
2. Έχει γνώση το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών της υπόθεσης παράνομης κράτησης και βασανισμού Έλληνα πολίτη που αποκαλύπτει η εφημερίδα; Σε ποια διαβήματα έχει προχωρήσει διαχρονικά το Υπουργείο Εξωτερικών  στους διεθνείς Οργανισμούς, με αφορμή την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Σκόπια;
3. Με ποιον τρόπο διασφαλίζει η Ελληνική Πολιτεία την ανθρώπινη κράτηση και τη δίκαιη δίκη σε Έλληνες πολίτες που συλλαμβάνονται στα Σκόπια;».

Να περιμένουμε απάντηση κύριε Παπανδρέου;

Εξπρές του μεσονυχτίου σε σκοπιανή φυλακή!
Related posts:

Comments are closed.