ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Oι Σκοπιανοί απόκτησαν και συνδιεκδικητές για την Στήλη της Ροζέττας

rosetta stone

Αποκωδικοποίησε και εσύ την Στήλη της Ροζέττας… ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Δυό γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Πάνω που είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η στήλη της Ροζέττας περιέχει κείμενο από την… αρχαία Σκοπιανή γλώσσα και η διεθνής ακαδημία δεν ξέρει τι της γίνεται, νέα δεδομένα κάνουν την εμφάνιση τους, τα οποία αναμένεται να κάνουν το αχτύπητο δίδυμο Μποσέφσκι & Τέντοφ, να μην κοιμάται πλέον και τόσο άνετα.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Αρνάιζ- Βιλλένα (Ναι, αυτός που τείνει να γίνει Εθνικός Ήρωας για τους Σκοπιανούς με τις φανταστρουμφικές Γενετικές θεωρίες περί Ελλήνων απο Αιθιοπία και Γιαπωνέζων απο Βόρεια Αφρική [1] !!) μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και αδειάζει τους “φίλους” του Σκοπιανούς. Ο Βάσκος Γενετιστής ουσιαστικά υποστηρίζει ό,τι η Στήλη της Ροζέττας περιέχει κείμενο και σε μια αρχαία Ιβηρική Γλώσσα, ενώ αντίθετα δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη ψευτο-Μακεδονικής γλώσσας!!! (Αν έχεις τέτοιον φίλο τι τους θέλεις τους οχθρούς!!)

Σαν να μην έφτανε αυτό, νέα ψυχρολουσία περίμενε τους Σκοπιανούς. Ο Αδάμ της Μακεδονίας χάνεται και αυτός, οδεύοντας προς… Ιβηρία μεριά!!

Σύμφωνα με την Βασκική Ετυμολογία των Ονομάτων που μπορούμε να βρούμε στο site του Βάσκου Γενετιστή, διαβάζουμε:

Adam = B. Adan=Atan=Atean=At the door (Κάτι μου θυμίζει αυτού του είδους η μεθοδολογία!!! Που την έχω ξαναπετύχει;;;;;)

Ένας τόσο ξεχωριστός και ανεπτυγμένος πολιτισμός όπως αυτός των Μινωιτών, δεν θα μπορούσε φυσικά να ανήκει στους Έλληνες.

MINOICOS, CRETENSES Y VASCOS, un estudio genético y lingüístico.
by Antonio Arnaiz-Villena and Jorge Alonso-García
Ed. Fundación Estudios Genéticos y Lingüísticos-Complutense, S.A. Madrid. Spain. 1999

Γενικά, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα κείμενα… ξεχειλίζουν από μια έντονη εκδήλωση απεριόριστης “αγάπης” προς κάθε τι Ελληνικό, με αποκορύφωμα τον ισχυρισμό πως ακόμα και οι… Τούρκοι ανήκουν στο “old Mediterannean Substratum”, ενώ αντίθετα εμείς ως απόγονοι απο Αιθίοπες, είμαστε κάτι σαν τα αποπαίδια της περιοχής!! (Σνιφ Σνιφ!!)

Όποιος θέλει να γελάσει με την ψυχή του μπορεί να παρακολουθήσει το “Ξεκατίνιασμα” στην σελίδα του Βάσκου στο Wikipedia, με συμμετοχή του ίδιου του Βάσκου, όπου 3-4 χρήστες τον έχουν κολλήσει στον τοίχο για τις τρελές θεωρίες του.

Related posts:

Comments
D-Mak says:

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές “έρευνες”. Αυτή που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι του 2001.

Tissue Antigens. 2001 Feb;57(2):118-27

Το αστείο είναι ό,τι μια άλλη Γενετική έρευνα Σκοπιανών του 2004, αντέκρουσε το συμπέρασμα της ομάδας Villena.

[…]with other Balkan populations (GREEKS, Croats, Turks and Romanians) and Sardinians, close to another “European” cluster consisting of the Italian, French, Danish, Polish and Spanish populations. The included African populations grouped on the OPPOSITE side of the tree.

http://www3.interscience.wiley.com/journal/118742265/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

Παπαθανασίου Ευάγγελος says:

Aς προσεχθεί πώς το ώς άνω βιβλίο εκδόθηκε στα 1999. Οι γενετικές “έρευνες” των σκοπιανών στις οποίες συμμετείχε αυτός ο βάσκος τσαρλατάνος έλαβαν χώρα στα 2004-5. Την ίδια εποχή προέκυψαν και οι “΄ερευνες” των δύο άλλων καραγκιόζηδων Tentov και Boskoski για την στήλη της Rosettas….Μήπως αυτός ο βάσκος τσαρλατάνος δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο; Μήπως τελικά είναι ο εμπνευστής αυτής της γελοίας προπαγάνδας…και κακώς την λέω γελοιά για΄τι κάθε προπαγάνδα είναι επικίνδυνη στους σκοπούς της και συνεπώς καθόλου γελοία; Μήπως γνωρίζει κάτι παραπάνω η Ισπανία περί του Σκοπιανού και του Κοσσόβου και κρατά την άτεγκτη στάση που κρατά…; Ερωτώ…Απλή λογική…
[Όσο για την άμυνά μας απέναντι στην προπαγάνδα περί της στήλης της Rosettas…Δεν νομίζω πώς υα επιστημονικά αντεπιχειρήματα έχουν θέση εδώ…Παρασυρόμεθα στο παιχνίδι αυτών των καθαρμάτων….Μία είναι η απάντηση όταν σε απειλούν με αυτόν τον τρόπο αυτά τα ζώα..όταν απειλούν την ίδια σου την ύπαρξη και την θέση σου στον κόσμο…Φωτιά και τσεκούρι! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!!!!!

Βαγγέλης says:

Σημείωση: μέχρι και το “ευρωπαϊκό” Ουράνιο Τόξο έχει συζητήσει με βασκικές αυτονομιστικές ομάδες, μερικές από τις οποίες είναι πλέον παράνομες.

Βαγγέλης says:

Αν ο Villena είναι Βάσκος, αυτό εξηγεί αρκέτα. Αρκετά περισσότερα δηλαδή, γιατί ο τύπος είναι γενικά παλαβός ακόμη και όσον αφορά τη γλωσσολογία, ανάγνωση αρχαίων γραφών κ.λ.π. όπως αναφέρετε και εσείς.

D-Mak says:

Εδώ και αρκετά χρόνια οι Σκοπιανοί προσεγγίζουν “καταπιεσμένες” μειονότητες/εθνότητες κυρίως μέσα στην Ευρώπη. Τους σιγοντάρουν όσο μπορούν, με αντάλλαγμα την υποστήριξη τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ό,τι η κατάπτυστη “έρευνα” Γενετικής που ισχυρίζεται οι Έλληνες προέρχονται απο Αιθίοπες, έγινε με σύμπραξη Σκοπιανών και του Villena, ο οποίος είναι Βάσκος. Οι Βάσκοι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να αποδείξουν η Εuskara είναι η αρχαιότερη γλώσσα και οι ίδιοι ο αρχαιότερος λαός. Ορισμένοι από αυτούς διέκριναν σε μια χώρα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά σαν την Ελλάδα, έναν επικίνδυνο αντίπαλο, τον οποίο έπρεπε να μειώσουν με κάθε τρόπο. Αυτή η εμπάθεια αποτελεί ένα γενικό χαρακτηριστικό του Villena, όσον αφορά τους Έλληνες.

Βιβλιόφιλος says:

Αγαπητέ κε Βασδέκη, επειδή συμβαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα των Σκοπίων θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των σκοπιανών “καθηγητών” είναι απλώς κάποιοι υπάλληλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάτι ας πούμε ανάλογο με την κα Δραγώνα και οι ακαδημαϊκοί τους τίτλοι είναι ανύπαρκτοι. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται δηλαδή. Εγώ δεν θα επιχειρούσα να ανοίξω ποτέ συζήτηση με κάποιον θαμώνα ενός καφενείου απόφοιτο π.χ. δημοτικού, για τα αιολικά ή δωρικά στοιχεία της αρχαίας μακεδονικής. Θα ήταν προφανώς συζήτηση μεταξύ κωφαλάλων, που αγνοούν μάλιστα την νοηματική γλώσσα, όπως έχω γράψει. Γι’ αυτό και το παραπάνω σχόλιό μου.
Ευχαριστώ.

Δρ. Παντελής Βασδέκης says:

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί επιμένουν για γραφή στη Roseta Stone. Πριν δυό μήνες περίπου, σε σχετικό ηλεκτρονικό άρθρο, γραμμένο από καθηγητή ανεπιστημίου των Σκοπίων, υπήρχε παρόμοια υποσρήριξη. Βέβαια, έστειλα e-mail στον κύριο και τον παρεκάλεσα να μοιρ’ασει μαζι μου τη σχετική βιβλιογραφία και τη Roseta Stone, γιατί αυτή που ξέρω εγώ δεν έχει τίποτα που να αναφέρεται στη Σλαβική Γραφή της “Μακεδονίας” κι αυτό γιατί απλά οι πρόγονοι τουδεν είχαν κατεβεί στηΒακλανική χερσόνησο την Άλεξανδρινή εποχή. Ο συγγαρφέας ακόμα δεν μου απάντησε…

Nikolaos says:

Ha ha ha!. We need more clowns like that to put the skopian hooligans in their place.

Μεταφέρω ένα απόσπασμα από το “Λεξικό των Λαών του Αρχαίου Κόσμου” του Δημ. Ευαγγελίδη:
“…Οι προσπάθειες για την αποκρυπτογράφηση της ιερογλυφικής, αλλά και των άλλων τύπων γραφής της αρχαίας αιγυπτιακής γλώσσας, ξεκίνησαν ουσιαστικά τον 17ο αιώνα, όταν ο Ιησουΐτης καθηγητής ανατολικών γλωσσών Αθανάσιος Κίρχερ (Athanasius Kircher 1601-1680) διατύπωσε το 1636 σε μια μελέτη του για την Κοπτική γλώσσα, την πεποίθηση, ότι η ζωντανή ακόμη τότε Κοπτική γλώσσα ήταν συνέχεια της αρχαίας αιγυπτιακής, αλλά γραμμένη σε αλφαβητική γραφή (το κοπτικό αλφάβητο).
Θα περάσουν δυο αιώνες περίπου μέχρι το 1799, οπότε θα ανακαλυφθεί η περίφημη πλάκα από βασάλτη γνωστή ως «στήλη της Ροζέττας» (βλ. Εικόνα), από άνδρες του εκστρατευτικού σώματος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η στήλη, διαστάσεων 114 εκ. ύψος και 74 εκ. πλάτος, γραμμένη σε δυο γλώσσες (αρχαία αιγυπτιακά και ελληνικά) και τρεις γραφές (ιερογλυφική, δημοτική και μεγαλογράμματη ελληνική) αποτέλεσε το «κλειδί» για την λύση του μυστηρίου της ιερογλυφικής, αλλά την λύση θα δώσει μόλις το 1822 με την ανακοίνωσή του στην Ακαδημία των Παρισίων, ο μεγάλος Γάλλος Αιγυπτιολόγος Ιωάννης-Φραγκίσκος Σαμπογιόν (Jean-François Champollion).
Όπως αποδείχθηκε, το κείμενο αποτελούσε ένα είδος ψηφίσματος των ιερέων, πιθανόν της Μέμφιδος, με το οποίο ευχαριστούσαν τον Βασιλέα της Αιγύπτου Πτολεμαίο Ε΄ τον Επιφανή (205-180 π.Χ.), για τις ευεργεσίες του.
Μια παρόμοια στήλη, ανάλογη με της Ροζέττας θα ανακαλυφθεί το 1866, με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά παλαιότερη. Το κείμενο, γνωστό ως «Ψήφισμα της Κανώπου» ή «Ψήφισμα της Μέμφιδος», όπως αργότερα επεκράτησε να ονομάζεται, είναι δίγλωσσο και σε τρεις γραφές (ιερογλυφική, δημοτική και ελληνική), αναφέρεται στις ευεργεσίες του Πτολεμαίου Γ΄ (246-222 π.Χ.) και της συζύγου του Βερενίκης. Θα μεταφρασθεί από μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων, στην οποία συμμετείχε και ένας από τους μεγαλύτερους Αιγυπτιολόγους του 19ου αιώνα, ο Ριχάρδος Λέψιους (Richard Lepsius) και τότε μόνον η εργασία του Σαμπογιόν θα επιβεβαιωθεί οριστικά και πέρα από κάθε επιστημονική αμφισβήτηση…”.
Το θέμα αυτό λοιπόν έχει κλείσει ήδη από τον 19ο αιώνα!!! Με το να ασχολούμαστε με “Μη-συμβατικές” θεωρίες και παλαβομάρες του κάθε βαρεμένου φοβάμαι ότι του δίνουμε αξία. Προσωπικά, παρακαλάω να κυκλοφορούν όλο και περισσότερα τέτοια βιβλία μισότρελλων υποστηρικτών των Σκοπιανών για να ξεφτιλιστούν τελείως.
Νομίζω ότι αρκεί να αναφέρονται απλώς τέτοιες περιπτώσεις και να γελάμε όλοι μαζί. Το ότι προσπαθείτε να αποδείξετε επιστημονικά τα λάθη και τις βλακείες τους έχω την εντύπωση ότι τους δίνει δημοσιότητα και πιθανόν αυτό είναι που επιδιώκουν σε τελική ανάλυση.
Δεν ξέρω, ίσως να κάνω και λάθος και συγνώμη για την παρέμβαση.

aris says:

Kali Xronia se olous tous Ellines kai kathe ti Elliniko!!!Autoi perimenoun na pesoun tou kriariou opws leme sto xwrio mou!Se ligo tha mas poune oti eimaste kai apo allon planiti kai oti kata lathos pesame ekei pou twra zoume!!

Ria says:

Lol!Den pane kala. De kserw, oso paei kai xeirotereyei h katastash me olous tous paranoikous tou kosmou pou exoune mazeytei kai diatypwnoune thewries. Tyfla na xei o Fomenko kai o Liakopoulos!ELEOS!

Tina says:

Δεν πάνε καλά αυτοί παιδιά. Μόνο οι τούρκοι μένουν να μιλήσουν για αρχαία τουρκικά στην roseta. Έχουν γεμίσει το internet με αυτές τις αηδίες.