«Ρεσιτάλ» Νταβούτογλου στα τουρκικά ΜΜΕ για Κύπρο και έμμεσο μήνυμα προς Αθήνα

Μετά τα «συγχαρητήρια» στον Γ. Παπανδρέου για την επιστολή του, ήρθε η σειρά των απειλών για την Κύπρο!
 Έμμεσο μήνυμα και προς την Αθήνα «Oσοι είναι συνομιλητές μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση.»

Πλέον, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αφού φαίνεται πως εξασφάλισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που είχε θέσει η Τουρκία για διάλογο εφ όλης της ύλης στο Αιγαίο, μετά την απαντητική επιστολή του έλληνα Πρωθυπουργού, ήρθε η σειρά της Κύπρου να κάτσει στη θέση του προς διαπαιδαγώγηση άτακτου μαθητή, αφού η Ελλάδα βαίνει προς συμμόρφωση, από την «μεγαλόψυχη πλην όμως αυστηρή και ακριβοδίκαιη Τουρκία».
«Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια πως πέρα από αυτά τα «δέοντα» ουδεμια ευθύνη φέρει, για την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη…
Αναλυτικά η δήλωση του Α. Νταβούτογλου που έκανε στο τουρκικό κανάλι  NTV είναι η εξής:
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά νομίζει ότι λέγοντας «όχι» στα πάντα, θα καταλήξει στη λύση που επιθυμεί. Όσοι όμως είναι συνομιλητές μας, (σ.σ. προφανώς εννοεί, εκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον έλληνα Πρωθυπουργό) πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση. Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά ο δρόμος της επιβολής της δικής τους λύσης, στριμώχνοντας την Τουρκία.»

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10554&Itemid=83

Related posts:

Comments