Επίθεση Ιβάνοφ κατά της Ελλάδας, που απουσίαζε

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μύδρους εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως εισηγητής σε πάνελ της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια, με πλήρη απουσία εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στους 300 και πλέον συνέδρους της 46ης Διάσκεψης του Μονάχου (στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Στάινμπεργκ, ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Μορατίνος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου), ο κ. Ιβάνοφ επέκρινε την Ελλάδα για το βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αλλά και το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ. Οι δύο αυτές κινήσεις, είπε ο κ. Ιβάνοφ, δεν αποτελούν συνεισφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευημερία και τόνισε ότι περιμένει «την ανάληψη συγκεκριμένων βημάτων από την ελληνική πλευρά, τα οποία να επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της Ελλάδας στην Ατζέντα 2014».
Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», «απάντηση ουσιαστικά δεν υπήρξε, πλην μιας σύντομης παρέμβασης του ενός λεπτού από τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Κριεκούκη, καθώς δεν συμμετείχε στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου απεσταλμένος της κυβέρνησης από την Αθήνα».

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=130097


Related posts:

Comments