Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών: Έξι τράπεζες από Βρετανία και ΗΠΑ κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας

H Γαλλία Υπουργός, Κριστίν Λαγκάρντ (Photo @ Wikipedia.org)

Αποκάλυψη βόμβα ότι έξι τράπεζες από Βρετανία και ΗΠΑ κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας φέρεται να έκανε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών στο γαλλικό κοινοβούλιο….


«Εξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εντοπιστεί να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με ελληνικά ομόλογα κατά την διάρκεια της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο γαλλικό κοινοβούλιο.
Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι και οι έξι τράπεζες είναι αγγλοσαξονικής προελεύσεως, είναι όρος που για τους Γάλλους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της χώρας υποδηλώνει αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα.
Η Λαγκάρντ ανέφερε, επίσης, ότι η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ανάληψης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμβουλευτικού ρόλου για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω συνδρομή του ΔΝΤ.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ζουαγιέ, είχε απευθύνει έκκληση στις κοινοτικές κυβερνήσεις να «σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των αγγλοσαξονικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Πριν από λίγες μέρες η ισπανική κυβέρνηση ανέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας τη διερεύνηση των επιθέσεων που δέχεται η χώρα από κερδοσκόπου και ξένα ΜΜΕ, επιδιώκοντας να διαλευκάνει μεταξύ άλλων το εάν οι “επιθέσεις” από τα βρετανικά έντυπα είναι συντονισμένες κινήσεις επενδυτών για να υποσκάψουν την διεθνή εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ισπανική οικονομία, κάτι που έγινε και με την χώρα μας.
Πηγή: newsit.gr

Related posts:

Comments