Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις στο εξωτερικό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις στο εξωτερικό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
19-02-2010 19:23:09

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού, με την οποία ζητείται η ακύρωση των καθιερωμένων δεξιώσεων που παρατίθενται για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Ως δικαιολογία για αυτή την πράξη παρουσιάζεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνεται ότι η ακύρωση των εκδηλώσεων δεν γίνεται μόνο για λόγους οικονομικούς… αλλά και για λόγους συμβολισμού.
Με αυτή την τοποθέτηση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά αποτρέπει την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων από ομογενείς ή από οποιοδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα χρήματα που θα διατίθεντο για τις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν τελικά για άλλες εκδηλώσεις προφανώς πιο σημαντικές από τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Οι εκδηλώσεις στις διπλωματικές Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό, πέρα από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, συνεισφέρουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των ελληνικών παροικιών, αλλά και των ντόπιων κοινωνιών. Επιπρόσθετα οι εκδηλώσεις αυτές συμβάλλουν στην προβολή της χώρας μας και του κύρους της στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε αυτή την δύσκολη περίοδο όπου τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Η ακύρωση των εκδηλώσεων στέλνει ένα μήνυμα απαξίωσης της Επετείου, των οραμάτων και των αγώνων των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για να την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Εθνικής μας Υπόσταση και Υπερηφάνεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10899&Itemid=131

Related posts:

Comments