Προμαχώνας: Τι αλλάζει με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Επαφής Ελλάδας – Βουλγαρίας

Contact center

photo @ serrestv.gr

Στο μισό πλέον μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για τη διέλευση των συνόρων στον Προμαχώνα με τη λειτουργία του Κέντρου Επαφής Ελλάδος – Βουλγαρίας, που εγκαινίασαν την Παρασκευή (19/3) ο υπουργός Προστασίας του  Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοβ.

Σε κοινό φυλάκιο στον Προμαχώνα, Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί θα επιθεωρούν από κοινού τα έγγραφα όσων διέρχονται τα σύνορα είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια,  ενώ στο βουλγαρικό έδαφος θα γίνεται ο έλεγχος των επιβατών των τρένων από και προς την Ελλάδα.

Το «Κέντρο Επαφής» στεγάζεται σε κτίριο το οποίο βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, όπου και θα γίνονται οι κοινοί έλεγχοι. Επισημαίνεται ότι δεν διαθέτει επιχειρησιακή δικαιοδοσία, αλλά παρέχει συνδρομή και συμβουλές στις αρμόδιες υπηρεσίες των συμβαλλομένων χωρών, στο πλαίσιο των διασυνοριακών σχέσεων τους.

«Η λειτουργία του Κέντρου Επαφής είναι σημαντική για τους δύο λαούς. Θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, και οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και στο μέλλον, μέχρι να ενταχθεί η Βουλγαρία στη συμφωνία του Σένγκεν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το Πάσχα έρχεται και είμαι βέβαιος ότι με τον ενιαίο έλεγχο των συνόρων, οι πολίτες της, τόσο από τη Βουλγαρία όσο και από την  Ελλάδα θα μπορούν να ταξιδεύουν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα» δήλωσε από την πλευρά του ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε πως η λειτουργία του Κέντρου Επαφής θα ενισχύσει την προσπάθεια των δύο χωρών για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

infoserres.gr

Related posts:

Comments