Εκδήλωση για την επέτειο της Εθνεγερσίας από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών τιμά την επέτειο της Εθνεγερσίας με πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών της μεθαύριον Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, ώρα 19.30΄. Είσοδος ελεύθερη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρός της Ν. Ι. Μέρτζος με θέμα “Από το 1821 στο 2010. Σταθμοί στρατηγικής καμπής”.

Στον Πανηγυρικό παρουσιάζονται κρίσιμα ζητήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα από το 1821 και παραλληλίζονται με τα εξίσου κρίσιμα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας, όπως ο εξοντωτικός εξωτερικός δανεισμός, οι επιθέσεις των ξένων δανειστών και η εθνική εξάρτηση μέσω της οικονομίας, οι αμυντικές δαπάνες, η ανακήρυξη εθνικού Κράτους με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών του, η τότε διάκριση αυτοχθόνων-ετεροχθόνων και η τωρινή αυτοχθόνων-μεταναστών, η εγκατάσταση των προσφύγων μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και η αναγέννηση της Ελλάδας χάρις στους πρόσφυγες και στις θυσίες των αυτοχθόνων, η ζωτική δύναμη του νεαρού πληθυσμού τότε και η γήρανσή του τώρα κ.ά.
Κάθε αντίστοιχο κεφάλαιο τεκμηριώνεται με αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία. Τα κεφάλαια της ελληνικής Ιστορίας, που εκτυλίσσονται με εντυπωσιακή πυκνότητα και δραματική αλληλουχία, φανερώνουν ότι οι μεγάλες καταστροφές συσπείρωσαν τους Έλληνες και οδήγησαν τη χώρα σε εκπληκτικές νίκες.

Στη δίνη της σημερινής εθνικής κρίσης η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης στον ελληνισμό με βάση την Ιστορία του. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα νικηφόρου αγώνα αποτυπώνεται άλλωστε και στη σχετική πρόσκληση προς τα 925 επιφανή μέλη της Ε.Μ.Σ. και τις Αρχές.

Το πλήρες κείμενο του πανηγυρικού λόγου διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Κυκλοφορεί σε ανάτυπο καθώς και στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας www.ems.gr .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-343, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr

Related posts:

Comments