Ένας στους τρεις Σκοπιανούς είναι άνεργος

Το ποσοστό ανεργίας στην ΠΓΔΜ για το 2009 ανήλθε στο 32,2% και σε σχέση με το 2008 εμφανίζεται μειωμένο κατά 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η ΠΓΔΜ, παρά τη μείωση αυτή, παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, το οποίο οφείλεται κυρίως στο κλείσιμο ή στη συρρίκνωση αρκετών παραγωγικών μονάδων, στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας.

Η κυβέρνηση της χώρας, πριν δύο χρόνια, προχώρησε σε σημαντική μείωση της φορολόγησης επιχειρήσεων και ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μεγάλη μερίδα του Τύπου των Σκοπίων, το φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να αποτύχει πλήρως, καθώς οι περισσότερες ξένες επενδύσεις που είχαν αναγγελθεί, είτε ματαιώθηκαν είτε αναβλήθηκαν.

Στο 10,6% στη Βουλγαρία

Στο 10,26% καταγράφηκε η ανεργία στη Βουλγαρία, το μήνα Φεβρουάριο, με το ποσοστό αυτό, να είναι αυξημένο κατά 0,36% σε σύγκριση με το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων που έχουν εγγραφεί στα επίσημα κέντρα καταγραφής της ανεργίας, έφτασε στις 380.244 τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση κατά 29.000 σε σύγκριση με το επίπεδο του συνολικού αριθμού των ανέργων, τον Ιανουάριο του 2010.

Πηγή: e-ereuna.gr

Related posts:

Comments