Θα αποκαλυφθεί η εκστρατεία συκοφάντησης της Νικοπούλου

ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Αγωγές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ κατά των τουρκόφωνων εφημερίδων «Μπιρλίκ», «Γκιουντέμ» Κομοτηνής και «Μιλλέτ» Ξάνθης
«Το είδαμε σε μπλογκς, μας το είπαν κάποιοι, ψελλίζουν τώρα αυτοί, που καλούνται να αποδείξουν ότι η Χαρά Νικοπουλου «ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ», κάτι που ουδέποτε έγινε.

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου στον Έβρο κατέθεσε αγωγές κατά τριών μειονοτικών εφημερίδων με υψηλά χρηματικά ποσά ως αποζημίωσης και συγκεκριμένα κατά των εφημερίδων της Κομοτηνής «Γκιουντέμ»,»Μπορλίκ» «Μιλλέτ» Ξάνθης με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της προσωπικής εκστρατείας συκοφάντησής της και αξιώνει αποζημίωση 3 εκατομμύριων ευρώ. Η Νικοπούλου χαρακτηρίζει αβάσιμο παντελώς ψευδή τον ισχυρισμό των τριών εφημερίδων ότι ζήτησε από τους μαθητές να «ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ» και το αποδίδει στην εκστρατεία κατασυκοφάντησής της με πολλά ευρηματικά τρυκ που είχαν πληθύνει τον τελευταίο καιρό ενώ την είχαν στοχοποιήσει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στο Δέρειο.
Η πρώτη από τις αγωγές που υπέβαλε η κ. Νικοπούλου θα συζητηθεί στην Ξάνθη. Η αγωγή για την εφημερίδα «Μιλλέτ» θα εκδικαστεί στις 15 Απριλίου ημέρα Πέμπτη. Ενώ η υπόθεση με την εφημερίδα Γκιουντέμ και Μπιρλίκ θα συζητηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου στην Κομοτηνή.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργείται στο Μεγάλο Δέρειο για τη Χαρά Νικοπούλου είναι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία «Γκιουντέμ» (1/1/2010, αριθμός φύλλου 666, σελ 3). Παρατίθεται σχετικό απόσπασμα: «Η Χαρά Νικοπούλου είναι η πιο διάσημη δασκάλα των τουρκικών μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης. Η φήμη της δεν πηγάζει από τις καλές της πράξεις αλλά από τα κόλπα που έκανε. Το άτομο για το οποίο μιλάμε είναι δασκάλα στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δέρειου, περιοχής Έβρου. Και είναι η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου. Τι κρίμα που αυτή η δασκάλα που έχει μαλώσει με τους χωρικούς, τους δασκάλους, με τη μειονότητα και είναι στα δικαστήρια με κηδεμόνες μαθητών, παρά την επιμονή όλων των χωρικών, συνεχίζει τη δουλειά της σε αυτό το Δημοτικό. (…) Η εργασία που έδωσε η δασκάλα Χαρά ήταν «Ζωγραφίστε τον Αλλάχ». Μάλιστα, έτσι ακριβώς. Άντε τώρα, ελάτε στη θέση τους και ζωγραφίστε την εικόνα του Αλλάχ.

Αυτή η εργασία της δασκάλας Χαράς δεν σε κάνει να πεις “Αλλάχ, Αλλάχ, μακάρι να βγει σε καλό”. Η επί χρόνια υπηρετούσα -έστω και με διαμάχες- σε μειονοτικό δημοτικό χριστιανή Ελληνίδα δασκάλα δεν ξέρει ότι στο Ισλάμ αλλά και σε άλλες θρησκείες δεν υπάρχει εικόνα του Αλλάχ; Δεν καταλαβαίνει πως παίζοντας με τον μικρό κόσμο των παιδιών οι σοβαρές έννοιες μπορεί να προκαλέσουν ταραχές και διαμάχες; Ο στόχος της είναι να παίζει με τα ιερά και όσια των παιδιών που έχουν διαφορετική θρησκεία από αυτήν; Αν είναι έτσι, η δασκάλα Χαρά κάνει μεγάλο λάθος και πρέπει αμέσως να μετανιώσει».

Η δε χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να δημοσιευτεί, δηλαδή στα έντυπα της 29ης Δεκεμβρίου και της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να υπάρχουν εργασίες της Χαράς προς στους μαθητές με σχετικό περιεχόμενο δημιουργεί ερωτήματα. Η μόνη σχετική εργασία που δόθηκε από τη Χαρά στους μαθητές ήταν εκείνη της 7ης Δεκεμβρίου, όπου ζήτησε μόνο την αντιγραφή των λέξεων θάλασσα, θρανίο, θησαυρός και Θεός. Όχι η απεικόνιση οποιασδήποτε λέξης εκ των προαναφερθέντων. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι που ρωτήθηκαν σχετικά τα «μασάν» λέγοντας ότι άκουσαν πληροφορίες από κατοίκους ή τις διάβασαν σε μπλόγκς.

Θα δούμε τώρα πως θα τεκμηριώσουν τις απαντήσεις τους και πως θα αντιμετωπίσουν τις αγωγές αφού όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο απυρόβλητο.

Related posts:

Comments