ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Τούρκοι στα νησιά μας για μια χούφτα ευρώ;

05.05.2010

Διευκρινίσεις για το αίτημά τους που αφορά την κατάργηση βίζας των Τούρκων που επισκέπτονται αυθημερόν τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, θα δώσουν τις προσεχείς μέρες οι νομάρχες
Οι νομάρχες που πρόσφατα είχαν στείλει σχετικό υπόμνημα στον πρωθυπουργό, ζητώντας επανεξέταση των κριτηρίων της βίζας σε Τούρκους τουρίστες, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι αυτό είναι χρόνιο αίτημα των μαζικών φορέων των νησιών, με κίνδυνο να μείνουν… μονιμότερα, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ (του defencenet), με τίτλο «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», γι’ αυτό έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία του ζητά να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου.

Ο νομάρχης αισθάνθηκε εκτεθειμένος. Και έστειλε απάντηση στο περιοδικό, διά της οποίας επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα. Αλλά προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα. Και συγκεκριμένα τονίζει στο κείμενο της απάντησής του: «Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νομάρχης Χίου που άνοιξε το ζήτημα αυτό (που ας σημειωθεί είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) βρίσκει το ενδεχόμενο να κατακλυστούν τα ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου από μόνιμους τούρκους κατοίκους μια θετική εξέλιξη στο γεγονός ότι ο πληθυσμός τους γερνά, αφού οι νέοι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν (λόγω, προφανέστατα, της έλλειψης κινήτρων απ’ το ελληνικό κράτος)! Σε κάθε περίπτωση, είναι άποψη πρωτοφανής.

Related posts:

Comments