Σκόπια: « Ο πολιτισμός ξεκίνησε από εμάς και η Θεσσαλονίκη είναι δική μας»

11.5.10
Μάιος 11, 2010

Ο Γκιούνερ Ισμαήλ διευκρινίζει ότι τα Σκόπια έχουν πρόβλημα. Υπάρχει έντονη αλυτρωτική πολιτική, από τον απλό πολίτη μέχρι τον ανώτερο πολιτικό.

«Δεν υπάρχει καμία ουσιώδη διαφορά μεταξύ των Ελλήνων, των Σέρβων, των Βουλγάρων και των Αλβανών. Το πρόβλημα είναι τα Σκόπια αυτή τη στιγμή» θα τονίσει ο πρόεδρος του φόρουμ και θα εξηγήσει:

«Όταν επισκεφθείτε τα Σκόπια θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», θα κάνετε βόλτα στην εθνική οδό του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και εκεί θα συναντήσετε το εθνικό γήπεδο «Φίλιππος Β’ του Μακεδόνα» και αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα μουσείο, εκεί θα διαπιστώσετε ότι ο παγκόσμιος πολιτισμός ξεκίνησε από τους Σλαβομακεδόνες και ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει σε αυτούς» , είπε χαρακτηριστικά ο Γκιούνερ.

Ο απλός πολίτης αυτής της χώρας πιστεύει ότι οι γείτονες τους έκλεψαν κομμάτια της πατρίδας τους.

Σχετικά με τα αγάλματα που στήνονται σωρηδόν στην πλατεία των Σκοπίων ο πρόεδρος του Φόρουμ θα δηλώσει:

«Εμείς τοποθετούμε τα αγάλματα μιμούμενοι την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα, που έγινε η Πιόνγκ Γιάνγκ του Δούναβη και τα Σκόπια πολύ γρήγορα θα γίνουν η Πιονγ Γιάγκ του Βαρδάρη»

( σ. σ. Πιόνγκ Γιάγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας με πλήθος αγαλμάτων από το κομμουνιστικό καθεστώς της)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

  

«Υπάρχει πρόβλημα», δηλώνει ο Γκιούνερ Ισμαήλ,( Гюнер Исмаил) πρόεδρος του Κέντρου Φόρουμ Στρατηγικών Ερευνών και Τεκμηρίωσης, σε συνέντευξή του, στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας, οδήγησε σε πολύ άσχημη κατάσταση την πΓΔΜ και την έχει αποδυναμώσει τελείως στην περιοχή» διαπιστώνει ο πρόεδρος του φόρουμ και τονίζει ότι μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να τοποθετήσει τη χώρα στη χαμένη θέση της, μετρώντας τους φίλους που θα μπορούσαν να τη στηρίξουν.

Related posts:

Comments