Η δασκάλα της Θράκης, Χαρά Νικοπούλου, που είναι “υπό διωγμό”,

Ηθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τον τρόπο που   “αγκαλιάσατε” το θέμα της χθεσινής ακπομπής “Αθέατος Κόσμος”, που ήταν αφιερωμένη στην δασκάλα της Θράκης, Χαρά Νικοπούλου! Τα σχόλια σας, ακόμη κι εκείνα που εξέφραζαν διαφωνία, ήταν ΟΛΑ ενθαρρυντικά για εμένα, προκειμένου να συνεχίσω την προσπάθεια.


Σήμερα κιόλας θα φροντίσω να φτάσουν και στα χέρια της Χαράς, γιατί εκείνη χρειάζεται περισσότερο από τον καθέναν μας, δύναμη και αγάπη! Ζητάτε πολλοί, να επαναληφθεί η εκπομπή και να “ανέβει” στο site. Θα δω τι μπορώ να κάνω – γιατί και τα δύο εξαρτώνται από το σταθμό και όχι από εμένα-!Αυτή τη στιγμή, το μόνο που προέχει, είναι να πειστεί το Υπουργείο Παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου και η κ.Δραγώνα, να επιτρεψουν στη Χαρά, να μείνει εκεί που ανήκει: στη Θράκη κοντά στους μαθητές της! Αυτό είναι και το δικό μου στοίχημα!Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ!!

Κώστας Χαρδαβέλλας

Ποια είναι η Χαρά Νικοπούλου

Η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα. Οταν την σχολική χρονιά 2004 – 2005, ενημερώθηκε για τον διορισμό της σε ενα Πομακοχώρι, στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, ένιωσε χαρά!

Το απομακρυσμένο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Θράκης, σε ένα χωριό με υψόμετρο 600 μέτρων που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους, αποτελούσε για τη Χαρά,  την μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούσε να πάρει μια εκπαιδευτικός!

Σημαντική “λεπτομέρεια”: η Χαρά Νικοπούλου, είναι κόρη του τ. προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Νικόπουλου! Θεωρητικώς, είχε όλες τις “άκρες” που χρειαζόταν για να αποφύγει μια “δυσμενή” για τους περισσοτερους συναδέλφους της, μετάθεση! Κι όμως, δεν το έκανε!

Οπως δεν έκανε το “αυτονόητο” για πολλούς, δηλαδή να επιλέξει ως τόπο κατοικίας της κάποια κοντινή πόλη στην οποία να διαμένουν και χριστιανοί. Αντιθέτως  προτίμησε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, για να είναι κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της (στη φωτογραφία, η Χαρά Νικοπούλου ακολουθεί τους μαθητές της στην παρέλαση)!

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μέγα Δέρειο, αγκάλιασε με αγάπη όχι μόνο τους ελάχιστους χριστιανούς, αλλά  και όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, η Χαρά παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της κυριολεκτικά την λάτρεψαν.

Ο ξυλοδαρμός και η αποβολή του παιδιού που κυοφορούσε!

Όχι όμως και οι “γνωστοί άγνωστοι αρμόδιοι”!  Πολύ σύντομα άρχισε ο πόλεμος και η κατασυκοφάντηση της ελληνίδας δασκάλας, με έναν και μοναδικό στόχο: να σηκωθεί να φύγει από το χωριό! Αποκορύφωμα της ανανδρείας, ο ξυλοδαρμός της γυναίκας μέσα στην άγρια νύχτα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της! Αυτη τουλάχιτον ήταν η ορατή συνέπεια.

Γιατί χθες στον “Αθέατο Κόσμο”, η Χαρά, αποκάλυψε κι άλλη μια, πολύ πιο τραγική : την αποβολή του παιδιού  που κυοφορούσε. Του πρώτου της παιδιού, που δεν γεννήθηκε ποτέ!  “Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις, όσο κι αν ραγίσουν, ξανακολλάνε με αγάπη, θέληση και προσπάθεια. Το παιδί που έχασα, δεν ξαναγυρίζει πίσω”, μου είπε!

Καμμία “φιλελεύθερη”, “προοδευτική”, “αντιρατσιστική” οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός! Οι υπερασπιστές των “μειονοτήτων”, των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, των “αγανακτισμένων κουκουλοφόρων”, “παρέλειψαν” να βγάλουν πύρινους λόγους για τον ξυλοδαρμό αυτής της γυναίκας! Κι όχι μόνο αυτό! Οποιος τολμάει από τότε να θίξει το ζήτημα, στοχοποιείται αυτομάτως ως “εθνικιστής”!

Μία από τις πιο συγκλονιστικές συνεντεύξεις της καριέρας μου

Καιρός τώρα, ζητούσα από την κ.Νικοπούλου να μου δώσει μία συνέντευξη. Η απάντησή της πάντα η ίδια “κ. Χαρδαβέλλα, το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Δραγώνα, μου απαγορεύουν να μιλήσω!”.  Μέχρι που την προηγούμενη Τρίτη 25 Μαϊου, δεν άντεξε να ακούει άλλο τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εξαπέλυσαν εναντίον της οι “αρμόδιοι”, μέσα από την εκπομπή “Αθέατος Κόσμος”. Οσοι παρακολούθησαν την τηλεφωνική της παρέμβαση, καθηλώθηκαν!

Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήρα το αεροπλάνο για Αλεξανδρούπολη! Και έκανα μαζί της ίσως την πιο συγκλονιστική συνέντευξη της δημοσιογραφικής μου καριέρας! Χθες το βράδυ, είχατε την ευκαιρία να ακούσετε την εξομολόγηση ψυχής της γυναίκας αυτής.

Είχα από χθες, απυθύνει μία παράκληση : όποιος θεωρεί εθνικισμό, το να ακούγεται η φωνή μιας ελληνίδας δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ίδια της τη χώρα, γιατί τόλμησε να προσφέρει αφιλοκερδώς, αγάπη και γνώσεις σε μικρά παιδιά ή γιατί έκανε το “έγκλημα” να καλλιεργήσει την εθνική τους συνείδηση, τον παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ παρακολουθήσει τον “Αθέατο Κόσμο”. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άφθονες “προοδευτικές” εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, που μάχονται για τις “ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα” των μειονοτήτων. Ας δει αυτές!!!!

Κώστας Χαρδαβέλλας


http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Chardavellas-Blog.aspx

*UPDATE*

To Blog Αντι-ρήσεις διοργανώνει μια πρωτότυπη διαμαρτυρία στήριξης της Χαράς Νικοπούλου για την  ΔΕΥΤΕΡΑ 07.06.2010 το πρωί.

Περισσότερα για την διαμαρτυρία θα βρείτε εδώ

Related posts:

Comments
mplegmenos says:

σας ευχαριστούμε
άντε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο έθνος