Θέλει να μείνει στο Δέρειο η Χαρά, αλλά το υπουργείο δεν της κάνει τη χάρη

ΕΝΩ ΗΔΗ ΒΓΗΚΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ

  
05.06.2010
  
 
Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου προσκαλεί κάθε πολίτη στην σχολική γιορτή λήξης εκπαιδευτικού έτους, για να γνωρίσει τα Ελληνόπουλα των Πομάκων, ενώ το υπουργείο της απαντά ότι το θέμα έκλεισε και η μετάθεσή της θα γίνει στη Θεσσαλονίκη
Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου προσκαλεί όλους όσους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης στο τουρκικό προξενείο να παραβρεθούν στην γιορτή που θα κάνει το σχολείο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο Μεγάλο Δέρειο. Σχετική αναφορά μπορεί να βρεθεί μέσω της σελίδας στο facebook όπου η Χ. Νικοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά «Σας περιμένω στην εορτή λήξης του σχολείου μας στις 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί για να γνωρίσετε τα ηρωικά Ελληνόπουλα των
Πομάκων. Ο Θεός μαζί σας».

Η Χαρά ζήτησε με αίτησή της πριν δύο μέρες να παραμείνει στο σχολείο του Δερείου ώστε να συνεχίσει το εκπαιδευτικό της έργο αλλά το υπουργείο έσπευσε χθες να απαντήσει αρνητικά.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ

Με απάντηση η οποία βρίσκεται στη διάθεσή μας και την υπογράφει η προϊσταμένη της διεύθυνσης προσωπικού Α΄θμιας εκπαίδευσης, Ανθή Γώγου της ανακοινώνει ότι δεν γίνεται αποδεκτή η αίτησή της, μια και έχει δρομολογηθεί η μετάθεσή της στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να την υποβάλλει εκ νέου…
Η απόφαση λέει τα εξής: «Σε απάντηση του υπηρεσιακού σημειώματος αιτήσεως ανάκλησης της μετάθεσης σας, από την Γ’ περιοχή Θεσσαλονίκης και τη διατήρηση ταυτόχρονα της οργανικής θέσης στο μειονοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου Έβρου σας πληροφορούμε τα ακόλουθα: Η μετάθεση σας στη περιοχή Θεσσαλονίκης Γ’ πραγματοποιήθηκε με την αριθμ. 36292/Λ1/29-03-2010 υπουργική απόφαση και δεν είναι δυνατόν να ανακληθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 4 του Π.Δ. 50-96 το οποίο σαφώς ορίζει ότι επιτρέπεται μόνο ανάκληση της αίτησης για μετάθεση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του έτους υποβολής της. Ήδη και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στις κενές θέσεις όσων μετατέθηκαν, διαδικαστική ενέργεια που ακολουθεί τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο σχολείο ενδιαφέροντος σας.
Μπορείτε να υποβάλλετε νέα αίτηση μετάθεσης κατά την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης για το σχολικό έτος 2011-2012, στις προθεσμίες που θα οριστούν με σχετική εγκύκλιο και να εξεταστεί στο ίδιο πλαίσιο που ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Έπειτα από τα παραπάνω παρέλκει οποιαδήποτε απάντηση επί των όρων που θέτετε της ανάκλησης της μετάθεσης σας. Εξάλλου σε ότι αφορά τους όρους που αναφέρετε στο σημείωμα/αίτηση σας ως δημόσιος υπάλληλος και ειδικότερα εκπαιδευτικός, γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, εφόσον δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις οι οποίες διέπουν τις μεταθέσεις».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πριν από δύο μέρες στο πρες ρουμ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την Χαρά Νικοπούλου τόνισε: «ειδικά στο χώρο της Θράκης, όπου υπάρχει και μειονοτική εκπαίδευση, θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί και επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που αναφύονται εκεί, υπάρχει και γόνιμο έδαφος για εκμετάλλευση πολλών καταστάσεων. Εμείς, ως Πολιτεία, αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα όλα τα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί της».

Μελαχροινή Μαρτίδου

Related posts:

Comments