Εθνική Ελλάδος – Κατά συρροήν Εγκλήματα κατά του Ποδοσφαίρου

Εθνική Ελλάδος (Photo – Sport24.gr)

Λυπάμαι αληθινά όλους αυτούς τους Έλληνες Ομογενείς που πήγαν στην Νότια Αφρική για να παρακολουθήσουν αυτό το έκτρωμα που παρουσιάστηκε σήμερα στο γήπεδο με την φανέλα της Εθνικής.  Θύμησαν αρκετά από τις οικτρές εμφανίσεις στο Euro 2008. Και δυστυχώς τώρα δεν είμαστε σε Euro, είμαστε σε Μουντιάλ με αντιπάλους ομάδες όπως Αργεντινή και Νιγηρία.

Η Νότια Κορέα εμένα προσωπικά δεν μου έδειξε κάτι το αξιοσημείωτο. Έκαναν απλώς αυτό που πρέπει, αντίπαλοι με την μέχρι τώρα χειρότερη ομάδα του Τουρνουά. Γιατί κακά τα ψέμματα, τέτοια θλιβερή εμφάνιση δύσκολα θα ξαναδούμε από άλλη ομάδα.

Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στις εγκληματικές επιλογές του Προπονητή τόσο στην αρχική επιλογή των παιχτών που πήγαν Μουντιάλ, όσο και στην σύνθεση της ομάδας στον αγώνα. Γιατί κακά τα ψέμματα. Τον αγώνα σήμερα τον έχασαν οι απίστευτες επιλογές του Όττο. Όσο θα υπάρχει αυτή η “Ελληνική” νοοτροπία ό,τι με κάποιο τρόπο πρέπει να χωρέσουν όλοι οι “κολλητοί” σε μια ενδεκάδα, θα βλέπουμε το ίδιο και ακόμα χειρότερο θέαμα.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας του ακόμα και από τα 18 του. Εμάς πρέπει σχεδόν να… τριανταρήσει για να καθιερωθεί. Αλλιώς εναλλακτική αποτελεί να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του τέως ΠΟΚ ή σε ομάδα του εξωτερικού.

 Ο Μανιάτης του Πανιωνίου για τον κο Ρεχάγκελ φαίνεται δεν έχει τύχη για την Εθνική, παρότι είναι αυτή την στιγμή ό,τι καλύτερο έχει να δείξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από δεξί μπακ. Αν αύριο βέβαια ο ίδιος παίχτης έπαιρνε μεταγραφή για κάποιον από τους ΠΑΟ, ΑΕΚ ή Ολυμπιακό κατευθείαν θα καπάρωνε θέση στην εθνική ομάδα. Με τέτοια μυαλά και νοοτροπία δεν πάμε πουθενά.

 Κάποιοι στην Ομοσπονδία πρέπει να καταλάβουν ό,τι το 2004 πέρασε. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και εμείς μένουμε κολλημένοι στις ίδιες προπονητικές εμμονές, στο ίδιο πλάνο χωρίς τακτική και αυτοματισμούς, παραδομένοι στην λογική της Γιόμας και της καμινάδας. 

Και όσο θα υπάρχουν και τα ΜΜΕ να σιγοντάρουν αυτό το γαιτανάκι, προσπαθώντας να μας πείσουν ό,τι το άσπρο είναι μαύρο (χαρακτηριστική η σημερινή περιγραφή του αγώνα), η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνουμε μια ακόμα μέτρια ομάδα και μόνιμος καρπαζοεισπράκτορας στις μεγάλες διοργανώσεις. Όποτε τουλάχιστον καταφέρνουμε να συμμετέχουμε.

Related posts:

Comments