Αυστραλία- Ραντ: Αμετάβλητη η θέση μας στο Σκοπιανό

22 Ιουνίου 2010 (09:31 UTC+2)

του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Τη διαβεβαίωση ότι η θέση της Αυστραλίας αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παραμένει αμετάβλητη, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνάντηση που είχε στην Καμπέρα με εκπροσώπους του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου. Ο κ. Κέβιν Ραντ εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να βρεθεί λύση, προσθέτοντας πως έως ότου γίνει αυτό εφικτό, η Αυστραλία θα εξακολουθεί να αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με την ονομασία FYROM.

Παράλληλα, ο κ. Ραντ διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών του ΟΗΕ.

Ο κ. Ραντ είπε ότι θα εξετάσει πρόταση των μελών του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Συγκεκριμένα, υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα των ομογενών να αποδοθεί ειδικό μετάλλιο στους Αυστραλούς που πολέμησαν την Κρήτη, ενώ χωρίς να δεσμευτεί για το θέμα της ελληνικής γλώσσας, έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις της ομογένειας.

Η συνάντηση των εκπροσώπων του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό, Κ. Ράντ, ήταν το αποκορύφωμα των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας.

Συνολικά, τα μέλη του Συμβουλίου συναντήθηκαν με 47 υπουργούς, βουλευτές και γερουσιαστές, στους οποίους έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια αλλά και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων συναντήθηκαν και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ.

Των επαφών είχε προηγηθεί το ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου στην Καμπέρα.

“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από τα αποτελέσματα του συνεδρίου μας όσο και από τις απαντήσεις που μας έδωσαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και όλοι οι πολιτικοί τους οποίους συναντήσαμε”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκ μέρους του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου, η συντονίστριά του, Πατρίσια Δρίβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=10521

Related posts:

Comments