Υπουργείο Παιδείας: Tα Ελληνικά είναι μια μικρή Γλώσσα!!!

Σήμερα το πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

 Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

 Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!

(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).

 Ερωτώ: η ύπαρξη των αγγλικών από την Α΄ και Β΄ δημοτικού δεν θα προκαλέσει σύγχυση και μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά; Αντιθέτως, μετά από σχετικές έρευνες φαίνεται ότι τα αρχαία ελληνικά βελτιώνουν τις αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. Παραθέτω σχετικό άρθρο της Καθημερινής (Aρχαία Eλληνικά κατά δυσλεξίας, Aλεξάνδρα Kασσίμη, Καθημερινή, 29-5-2004).

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/05/2004_105308

 Αισθάνομαι πληγωμένος και προδωμένος ιδιαίτερα με τη σκέψη ότι η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε από ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μάλιστα είναι σε θέση να παίρνει και τις ανάλογες αποφάσεις… που μπορούν να αποβούν μακροχρόνια καταστροφικές.

Καλό κουράγιο αδέλφια και τα μάτια σας δεκατέσσερα!


Ένας ακροατής

Πηγή: http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2010/06/blog-post_5779.html

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://history-of-macedonia.com/2010/06/28/dragona-hxitiko-ntokoumento-diloseis-skai/


Related posts:

Comments
bakas says:

Πάλι καλά που η εκκλησία της Αγίας βαρβάρας αλλά και γενικώς η εκκλησία παλεύει για τα εθνικά θέματα, γιατί αν περιμέναμε από τους πολιτικούς!!!!!!

NEVERER says:

η δραγωνα θελει κρεμαλα, αλλα ειναι απλα προθυμο φερεφωνο. μηπωσ θυμομαστε οτι η πολιτικη τησ προισταμενη, που την επελεξε -προφανωσ επειδη συμφωνουσε-, η οποία ταιζει στρατιεσ συμβουλων, ειχε προτεινει να γινει η αγγλικη η δευτερη επισημη γλωσσα και τοτε την ειχαν προγγίξει ολοι.

ZAFIRIS says:

ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ… ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!!!
ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΔΗΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ!!!

neverer says:

η Δραγωνα ειναι εκτελεστικο οργανο. θα κανει τη βρωμοδουλειά, μετα θα την πετάξουν (δινοντασ τησ γερη αποζημιωση ή εδρα στο επικρατειασ ή το ευροκυνοβουλιο, οπωσ στην γιαννακου) κξαι μετα θα την ξαποστειλουν, επειδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!!!!

Μινα says:

Ρε παιδια, στειλτε της καποιος αυτης της αγράμματης το λόγο του Ζολώτα, μήπως και αντιληφθει πως ακόμη και σήμερα όλος ο πλανήτης Ελληνικά μιλάει http://www.rhsmith.umd.edu/faculty/gskoulak/zolot
Ή τουλάχιστο βγάλτε το email της να της τον στείλω εγώ.
Γιατι είναι προφανές, πως ούτε καν αγγλικά δεν ξέρει η βλάχα, αν ήξερε δεν θα τις έλεγε τις μαλακιες.

dimitris says:

. Δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε και δεν πάμε οργανωμένοι να την πετάξουμε έξω από το υπουργείο καταδικάζοντάς την να πάει μόνη της στο νέο δημοτικό σχολείο που θα παράγει εγγλεζάκια για τη μετατροπή τους εύκολα και γρήγορα σε νεοταξάκια γενίτσαρους

Zanglos says:

Μα πως διάολο ένα τέτοιο ανθελληνικό κέρατο έχει την θέση της ειδικής γραμμτέας της παιδείας? Μιλώντας διαφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, γνωρίζω ότι όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν σαν βάση την Ελληνική!